23 februarie 2024
ActualitateChef Dorina Burlacu, originară din Brusturoasa-județul Bacău, a primit medalia de aur...

Chef Dorina Burlacu, originară din Brusturoasa-județul Bacău, a primit medalia de aur pentru cariera profesională din Italia

Despre Chef Dorina Burlacu publicația noastră a mai scris în ultimii ani, remarcând succesele ei în arta culinară, rezultate pe care le-a obținut prin muncă în Italia. Iar acum, o altă distincție vine să îi întregească activitatea. Este vorba de Medalia de Aur pentru Cariera Profesională, un premiu oferit de către Asociația Italiană a Bucătarilor – Associazione Italiana Cuochi.

Mai mult decât atât, distincția i-a fost oferită la Biblioteca Senatului Italian chia pe 1 decembrie, de Ziua Națională a României, un motiv în plus de mândrie pentru chef Dorina Burlacu.

„De la Roma la Reggio Emilia… și apoi Florența în câteva zile! Și iată, așteptându-mă, iată un premiu care mă umple de mândrie: Medalia de Aur a Carierei, acordată de Associazione Italiana Cuochi. În inima Cetății gustului, în cadrul evenimentului anual dedicat excelenței culinare la Spazio Reale din Campi Bisenzio (Firenze), au fost prezentate premiile de carieră promovate de Asociație, care întâmpină peste 3500 de bucătari italieni în întreaga lume, de la San Francisco la Cairo! Chiar dacă am o carieră de 30 de ani în spate, nu mă așteptam la acest premiu, care a fost o surpriză minunată!Mă bucur să fiu primul bucătar de origine română care îl primește, în semn de recunoaștere a activității de descoperire în domeniul gătitului! Au fost si doua zile pline de muncă în echipă – cea reprezentată de Emilia Romagna, cu chef @TAG, chef Barbara Lucchi si Chef Cosimo Milanese!”, a notat Dorina Burlacu pe pagina personal de facebook.

spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri