Primarul interimar Ilie Birzu a tinut joi, 2 iunie, ultimele audiente inaintea alegerilor locale de duminica. S-au inscris la discutii bacauani cu probleme dintre cele mai diverse, intre care predomina, cele legate de spatiile locative. Un asemenea caz a fost al unei femei care locuieste in chirie impreuna cu cei doi copii ai sai, pe strada Stadionului 5, iar cel mai mic are autism. Ea si-a depus in anul 2015 dosarul pentru obtinerea unei locuinte sociale, insa a acumulat doar 43 de puncte, in vreme ce locuintele se acorda de la un punctaj de la 67 in sus, stabilit in functie de stare civila, studii si alte date personale. Primarul Ilie Birzu i-a oferit femeii alternativa unui ajutor social, dupa ce i-a explicat ca pentru a-i acorda o locuinta nu exista o solutie legala pe moment, din cauza punctajului redus.

Un alt caz, tot de pe Stadionului 5, a fost cel al unei femei, mama a trei copii, data in judecata pentru datoriile enorme adunate la chirie (3.500 lei) si la bugetul local, din amenzi, taxe de salubritate etc. (11.200 lei), impotriva careia instanta a emis decizie definitiva de evacuare din locuinta. Ea a solicitat primarului un loc de munca la salubritate, ca sa aiba bani sa de racordeze din nou la electricitate si sa isi mai stinga din datorii. Cristina Bardasu, sef Serviciu Fond Locativ in cadrul Primariei, i-a oferit femeii sfaturi privind angajarea si modalitatile prin care sa isi achite datoriile. „Indepliniti conditiile de angajare, asa ca daca veti obtine un salariu va trebui sa achitati treptat din datorii, macar sa vedem un semn de bunavointa din partea dumneavoastra”, i-a spus femeii primarul Ilie Birzu.

Un cuplu tânar a solicitat amanunte privind schimbul pe care doreste sa il faca intre garsoniera ANL pe care o ocupa in prezent si un apartament ANL, mai ales ca proprietarul apartamentului, stabilit in strainatate, este de acord, dar in primul rând pentru ca tinerii au doi copii si nu le mai este suficienta locuinta. Aici merita mentionat ca intre locuintele ANL predomina garsonierele, in detrimentul apartamentelor, o ciudatenie dat fiind ca aceste locuinte sunt destinate familiilor tinere, care isi doresc copii si, implicit, spatiu mai mare. Cuplul amintit are toate sansele si sprijinul autoritatilor sa isi rezolve solicitarea, dat fiind ca toate documentele sunt in regula, iar proprietarul din strainatate este dispus sa vina in Bacau sa parafeze intelegerea.

PUBLICITATE

In total, au fost 38 de petitii, printre care si una inedita, adica o solicitare de dantura noua. In general, petitiile au primit raspuns pe loc de la primarul Ilie Birzu sau Cristina Bardasu sau au fost puse pe ordinea de zi a unor comisii din cadrul Primariei in vederea solutionarii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ