11 decembrie 2024

Ceremonii dedicate Zilei Naționale la Baza 95 Aeriană și Garnizoana Bacău: Omagiu eroilor neamului

În preajma Zilei Naționale a României, Baza 95 Aeriană a găzduit o ceremonie militară și religioasă impresionantă, menită să evoce memoria eroilor neamului și să cinstească sacrificiul acestora. Activitatea a inclus depuneri de coroane și un omagiu special pentru căpitanul aviator Alexandru Șerbănescu, erou al aviației românești și un simbol al curajului.

18 ani de cinste în numele lui Alexandru Șerbănescu

Cu profundă recunoștință, militarii Bazei 95 Aeriană au onorat numele acestui „cavaler al cerului”, care sintetizează spiritul de sacrificiu și determinarea poporului român. Ceremonia evocatoare s-a bucurat de prezența unor personalități importante din cadrul Fundației „Erou căpitan aviator Alexandru Șerbănescu”, inclusiv președintele filialei Bacău, comandorul (r.) Victor Berca, alături de comandorii (r.) Cristian Andrieș și Bogdan Colțănel.



Căpitanul aviator Alexandru Șerbănescu, unul dintre cei mai remarcabili ași ai aviației de vânătoare românești în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, rămâne o sursă de inspirație. Fost comandant al Grupului 9 Vânătoare, Șerbănescu este amintit nu doar ca un pilot excepțional, ci și ca un exemplu al tăriei morale și al devotamentului față de țară.

Simpozion dedicat Zilei Naționale la Garnizoana Bacău

În paralel, Garnizoana Bacău, în colaborare cu Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, a organizat un simpozion intitulat „1 Decembrie – Ziua Națională a României”, desfășurat la Cercul Militar Bacău. Evenimentul a adus în prim-plan semnificația istorică a zilei prin intervenții susținute de personalități din domeniul academic și muzeal.

Printre vorbitori s-au numărat dr. Marius-Alexandru Istina de la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu”, prof. dr. Laurențiu Stroe de la Colegiul Național „Vasile Alecsandri”, dr. Valentin Ioan de la Arhivele Naționale Bacău și prof. Mihaela Băițan de la Muzeul Militar Național „Regele Ferdinand I”, Filiala Bacău. Simpozionul a fost îmbogățit de momente muzicale susținute de Muzica Militară a Garnizoanei Bacău, care au amplificat emoția acestui eveniment.

Un arc peste timp: Recunoștință eternă

Aceste activități subliniază valoarea trecutului nostru istoric și spiritul de unitate națională. În cuvintele inspirate ale unui gânditor român:
Patriotismul nu este numai iubirea pământului în care te-ai născut, ci, mai ales, iubirea trecutului, fără de care nu există iubire de țară.

Ceremoniile de la Bacău reprezintă un omagiu profund adus eroilor care au scris, cu jertfa lor, pagini importante ale istoriei naționale. Militarii și participanții prezenți au reafirmat angajamentul de a păstra vie memoria lor și de a continua să cinstească valorile și tradițiile românești.

Veșnică recunoștință eroilor neamului și celor care au purtat, cu aripi neînfricate, România spre nemurire!



spot_img
Ce condiții trebuie să îndeplinească articolul
spot_img
- Advertisement -