pentru ca 13 august este zi de doliu national, cavalerii si-au anulat parada traditionala prin centrul orasului

Legatul Bacau al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (OECV) va organiza, pe 13 august, Ceremonia anuala de acreditare de noi membri. Evenimentul va avea loc de la ora 16,30 la Pensiunea Berna, din Barati (Magura). Presedintele in grad de Iudex de Vino al Legatului Moldova al OECV, omul de afaceri bacauan Cristian Bunea, a precizat ca la manifestari vor fi prezenti si invitati din Europa, dar si din alte orase ale României (Bucuresti, Iasi, Brasov, Arad, Oradea, Pitesti etc.).

Ceremonia din acest an trebuia precedata de un ceremonial specific manifestarilor Cavalerilor Vinului, similar celui de anul trecut de la constituirea Scaunului Bacau al OECV, dar acesta a fost anulat pentru ca ziua de 13 august este una de doliu national pe teritoriul României, in memoria Reginei Ana. Pentru a doua oara, in centrul Bacaului era programata Intâlnirea cavalerilor si defilarea acestora in tinute specifice si cu insemnele Ordinului.

Parada trebuia insotita de fanfara pe traseul de la Casa Judeteana de Sanatate pâna la Teatrul Bacovia. „Nu ar fi fost moral sa organizam si acest ceremonial daca pentru ziua de 13 august a fost decretat doliul national, aceasta fiind si ziua in care vor avea loc funeraliile Reginei Ana” – ne-a declarat presedintele Scaunului Bacau al Legatului Moldova, Eugen Burca.

OECV este o organizatie cu peste 5.000 de membri in 27 de tari. Municipiul Bacău a devenit din acest an capitala Cavalerilor Vinului din Regiunea Nord-Est, prin preluarea de la Iași a Legatului Moldova al Consulatului pentru România și Republica Moldova al Ordinului European al Cavalerilor Vinului (Ordo Equestris Vini Europae). Legatul Moldova are în subordine șase Scaune Cavalerești, în cele șase județe ale Regiunii Nord-Est (Bacău, Iași, Suceava, Neamț, Botoșani și Vaslui).

OECV îsi are radacinile în traditiile ordinelor cavaleresti ale Evului Mediu, în special în cea a Ordinului Sf. Gheorghe, de unde a izvorât si recunoasterea istorica, sociala si culturala a acestei asociatii. Conceptul de baza al Ordinului este „Abia dupa ce învingi invidia si te implici pentru altii vei fi un adevarat prieten cavaler”. Ordo Equestris Vini Europae nu neglijeaza nici operele caritabile sau mecenatul în domeniul artelor.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ