Liceul Tehnologic „Georgeta Jurgea Cancicov” din Parincea a găzduit joi, 07.05.2015, Cercul pedagogic al profesorilor de religie din județul Bacău.

Doamnele Iacob Antoneta, profesor de religie romano-catolică și Tătaru Alina, profesor de religie ortodoxă, s-au ocupat de organizarea și buna desfășurare a acestui eveniment.

În prima parte a activității doamna Iacob Antoneta a susținut o altfel de lecție de religie: o lecție-șezătoare cu tema „Sfânta Maria – mama lui Isus și mama noastră”. Într-o atmosferă ce amintea de casa bunicii sau chiar de poveștile lui Ion Creangă elevi din diferie clase ale școlii au realizat un moment de neuitat alături de doamnele de religie. În cea de-a doua parte a activității a fost susținut referatul „Evaluarea în procesul de învățare”.

Întreaga activitate a avut succes și s-a dovedit a fi un real exemplu de bune practici.

Ne bucurăm de faptul că interesul pentru cultură și spiritualitate este într-o continuă creștere, ceea ce ne demonstrează încă o dată că profesorii de religie au ca principală grijă educarea și formarea tinerei generații în spațiul cultural-religios autentic, dar și păstrarea tradițiilor pe care tindem să le uităm sau să le negăm.

Profesorii de religie participanți au apreciat această inedită formă de organizare a Cercului pedagogic constatând faptul că schimbul de experiență și de idei este oricând bine primit.

prof. Zaharia Anca

[wonderplugin_gallery id=”234″]


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ