Pret de doua zile (sâmbata si duminica) zona dintre Hotelul Decebal si fosta Biblioteca Judeteana a fost luata cu asalt de iubitorii de baschet, cu ocazia „Bacau Streetball Challenge”, cel mai important turneu de baschet 3 la 3 din estul României, ajuns in 2015 la cea de-a V-a editie. Evenimentul, organizat de Asociatia STEP România Bacau, a reunit la startul competitiei 38 de echipe din toate judetele Moldovei, din Timisoara, Râmnicu Vâlcea si Bucuresti, insumând 200 de participanti cu vârste intre 12 si 67 de ani.

Sportivii s-au intrecut la trei categorii: juniori, open si open mixt, cu precizarea ca turneul bacauan este singura competitie din tara care organizeaza categoria open mixt (categorie in care o echipa trebuie sa aiba in componenta cel putin o fata). In cele doua zile de „Bacau Streetball Challenge”, cei prezenti in centrul orasului, pe lânga spectacolul sportiv, au putut participa la concursuri adresate publicului, dar si la alte activitati de face painting, breakdance si tatuaje hena, de care s-au ocupat cei 50 de voluntari ai Asociatiei STEP.

Pe lânga toate acestea au avut loc si meciuri ale sportivilor in scaun rulant, meciuri aplaudate de toti cei prezenti la eveniment. Marele premiu al acestui turneu a fost de 2000 de lei, iar echipa câstigatoare va merge la un concurs de streetball la Praga. Organizatorii evenimentului au incercat prin acest turneu sa aduca cât mai multi oameni aproape de aceasta disciplina, sa arate frumusetea acestui sport si in acelasi timp sa promoveze acest mod de viata.

PUBLICITATE

„Bacau Streetball Challenge” editia a V-a este considerata un succes de catre organizatori, fiind prima desfasurata in centrul orasului (cele patru editii precedente desfasurându-se in incinta unor licee din oras), iar pentru editiile urmatoare se va incerca mult mai mult.

In editia de mâine a ziarului revenim cu rezultatele acestui turneu.

baschet Marian Paraschiv„Primul pas pe care il vom face acum este deschiderea unei Asociatii Sportive pentru ca vom incerca sa accesam anumite fonduri, cum ar fi Legea 350 si alte fonduri europene, iar planul este ca in urmatorii doi ani, sa reusim sa organizam un campionat european in centrul orasului Bacau, un eveniment ce vrem sa devina traditie si sa demonstram ca Bacaul poate foarte mult.” Gabriel Postolache, coordonatorul editiei de anul acesta a „Bacau Streetball Challenge”, membru STEP.
„Echipa noastra e formata din membri din mai multe orase, Piatra Neamt si Roman, si suntem in competitia noastra doua echipe cu sportivi in scaun rulant si doua echipe din rândul participantilor care nu au niciun fel de probleme, dar care vor evolua in scaun rulant. Va fi o experienta noua pentru ei. Aceasta este o editie reusita si particip ori de câte ori am ocazia. Este totodata o motivatie si poate reusim prin astfel de actiuni sa scoatem persoanele cu handicap din casa.”
Marian Paraschiv, participant la competitie in scaun rulant

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ