Explicatie foto blocuri: "Foarte putini locatari au ramas fideli CET-ului"/ foto: Ramona Ionescu

Din 417 de apartamente arondate Asociatiei de proprietari nr. 17 “Sfântul Vasile” din cartierul Cornisa, doar 40 de locuinte au mai ramas bransate la reteaua centralizata de furnizarea a agentului termic.

Locatarii spun ca au optat pentru un alt sistem de incalzire deoarece retelele CET-ului sunt depasite moral, supradimensionate si in lipsa consumatorilor, apa calda nu mai este recirculata iar la robinet curge tot apa rece.

“Probleme similare sunt pe partea de caldura. In lipsa unor servicii de calitate, inclusiv eu am renuntat la serviciile CET-ului”, declara Vasile Cernat. Plângeri din partea locatarilor cu privire la lipsa agentului termic au ajuns de nenumarate ori si la conducerea asociatiei .

“Zeci de locatari au cerut in timp sa fie debransati de la reteaua centralizata si le-au fost intrerupte utilitatile. De la an la an, tot mai multi locatari si-au montat centrale termice de apartament, dar sunt si multe locuinte care nu au nicio sursa de caldura, proprietarii fiind plecati din localitate”, declara Neculai Lungu, presedintele Asociatiei 17.

Singura solutie ca locatarii sa mai revina la CET Bacau – transformat in societatea Termoenergy Group SA Bacau – consta in regândirea si redimensionarea sistemului centralizat de furnizare a agentului termic. “Sunt blocuri intregi in care nu mai este niciun consumator CET.

Retelele care au ramas functionale sunt vechi si cedeaza când ti-e lumea mai draga. Daca furnizorul de agent termic nu vrea sa-i piarda pe toti consumatorii, trebuie sa investeasca urgent in confortul bacauanilor”, declara Constantin Cojoc, administratorul Asociatiei de proprietari nr. 17.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ