Protopopiatul Onești, Centrul de pelerinaje al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului și parohiile din Protopopiatul Onești cheamă credincioșii și preoții la pelerinajul „Centenarul Coroanei” la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia. Pelerinajul este programat în zilele de 9 și 10 mai, cu binecuvântarea Arhiepiscopului Ioachim,

„Pelerinajul la mănăstiri, catedrale și biserici – precizează protopopul de Onești, dr. Ioan Bârgăoanu – este semnul normalității și sănătății sufletești. Vrem să fim om fi în rugăciune liturgică, în Anul dedicat Rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului în Patriarhia Română, chiar la Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia, în anul când sărbătorim centenarul încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria”.Plecarea în pelerinaj este anunțată din Onești, de la biserica parohială a Protopopiatului, luni, 9 mai, de la ora 7,00. Deplasare se va face cu autocarele spre Alba Iulia, cu oprire în Brașov, la Mănăstirea Sâmbătă de Sus, în Sibiu, la Mănăstirea Prislop (la mormântul părintelui Arsenie Boca), la Mănăstirea Râmeț și în Aiud, la Schitul Crucea Robilor, unde se pomenesc zilnic Martirii Neamului.

A doua zi, de la ora 8,30, pelerinii vor participa la Liturghia Arhierească de la Catedrala Încoronării din Alba Iulia. La întoarcerea spre casă vor fi vizitate alte mănăstiri (Recea, Făgețel etc.).

Încoronarea Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria a avut loc pe 15 octombrie 1922 în curtea bisericii din Alba Iulia, în fața clopotniței, unde a fost amenajată o scenă îmbrăcată în pânză roșie.

Catedrala Încoronării din Alba Iulia, cu hramul Sfânta Treime, a fost construită cu sprijinul Casei Regale a României.
Pentru alte detalii, cei interesați pot suna la 0741.047.153.

 

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE