Ai fi zis ca o asemenea veste, cu un premier acuzat de fapte penale o sa scoata România in strada, ca o sa vezi masele de oameni iesind sa se bucure si sa se pupe in piata ca au invins, ca “dictatorul” a cazut, dupa modelele patentate in trecut.

Doar ca România a cam tacut. In afara de postacii de partid si de fanaticii de serviciu, poporul nu s-a entuziasmat. Si nu pentru ca l-ar iubi pe Ponta. Dar premierul nici nu este urât cu atâta putere cum sunt cei care se afla in spatele acestei actiuni.

Acum sa nu ne imaginam ca punerea sub acuzare a premierului pentru fapte care s-ar fi petrecut cu zece ani in urma este rodul unei anchete indelungi a unei armate de procurori. Nu cred ca sunt multi in tara asta care sa inghita asa ceva.

PUBLICITATE

Pentru ca datele disponibile ne arata ca in spatele acuzatiilor se ascund anumiti lideri ai “noului PNL”, parasutati dinspre fostul PDL si care doresc neaparat sa puna mâna pe putere. Ar fi si culmea ca românii care au votat masiv impotriva PDL si a lui Traian Basescu sa se entuziasmeze acum.

Mai ales ca este inca proaspata in amintire maniera in care cele sapte milioane de voturi pentru destituirea presedintelui au fost aruncate la gunoi prin metode cel putin discutabile.

Fostul premier Nastase comenta pe blogul sau ca instabilitatea politica generata de actiunea de acuzare a lui Ponta nu e de folos nici americanilor si nici rusilor si, prin urmare, este rezultatul unor grupuri de interese locale.

Ramâne de vazut cum vor reactiona fortele externe in legatura cu acest bâlci. Ca din interior, slabe sperante pentru o rezolvare pasnica…

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

 1. Daca nu se i-au masuri serioase asupra coruptie nu se va schimba nimic pe scena politica si in viitorul Romaniei. Vom avea o tara ca pe timpul domniei fanariote. Politicul stim ca este corupt pana in maduva oaselor. Toti trebuie indiferent de partid sau functie ministru , parlamentar sa nu aiba imunitate. Legea nu trebuie aplicata dupa functia politica ocupata.DNA-ul este inca sicanat de ambele tabere PSD si PNL. Cine e curat si cinstit sa isi pledeze si argumenteze nevinovatia. Chemarea la DNA nu este in fata plutonului de executie din vremea instaurarii comunismului si nici fara motiv. Pacat ca in aceste dispute politice este tras si poporul direct cat si indirect.

  • Daca-ti spun ca esti prost, o sa te superi pe mine.

   Zica nu nu mai trebuie sa aiba imunitate. Asta ai gandit-o tu, sau o repeti ca papagalul pentru ca ai auzit-o pe undeva? Imunitatea este fix pentru situatii din astea, cand unii se gandesc sa te ameninte cu cremenalul daca nu faci cum vor ei.

   DNA este sicanata? Ba, tampitule, DNA este cea care sicaneaza, ca s-a transformat in stat in stat. Cerceteaza pe cine vrea ea, cum vrea ea si cand vrea ea.

   Daca tot ai amintit de comunism, ai ideea ce era Directia Cercetari Penale a Securitatii? E fix cam cum este DNA pentru SRI.

LĂSAȚI UN MESAJ