* aproape 180 de politisti, jandarmi si pompieri, din intreaga tara, si-au curatat pistoalele, le-au incarcat cu munitie si le-au indreptat catre tinte * unii isi apara titlul de campion, asa ca s-au antrenat bine inainte

Bacaul este gazda etapei finale a Campionatului de tir al Ministerului Afacerilor Interne (MAI). Competitia se desfasoara in Poligonul de la Gheraiesti, unde, in total, circa 180 de competitori, angajati MAI, isi indreapta pistoalele catre tinte, 45 fiind femei.

O parte dintre ei au intrat in concurs in prima zi, ceilalti vor participa joi, când va avea loc si festivitatea de premiere.

PUBLICITATE

Dar ca sa fie printre cei mai buni, ofiterii si subofiterii prezenti si-au curatat foarte bine armele inainte de start. „Fiecare trage cu armamentul din dotare. Eu am Carpati si face fata cu brio, pentru ca sunt facute sa reziste in timp”, spunea Ionut Moroi, de la Politia de Frontiera Iasi, care participa pentru prima data si spera sa obtina un rezultat bun.

In schimb, agentul de politie Cornelia Tuturiga, de la Sectia 3 Politie din Capitala, are mari emotii. Ea vrea sa-si pastreze titlul de campioana, obtinut anul trecut. Ii place sa traga cu pistolul si din fericire, in timpul serviciului, nu a fost nevoita pâna acum sa foloseasca armamentul din dotare.

Nu lipseste insa de la nicio sedinta de tragere, organizata la nivelul unitatii din care face parte. „Particip de trei ani la aceasta competitie, practic de când m-am angajat in Politie. Sper sa ma mentin pe pozitii si anul acesta”, spunea tânara politista.

Veteranii acestui concurs marturisesc ca trebuie sa tii cont de anumite lucruri atunci când lupti pentru un loc pe podium, lucruri care se invata in timp. „Eu particip din anul 2008. In anii 2013 am obtinut locul I cu 200 de puncte din 200 posibile. Echipa DGPMB, in majoritatea competitiilor desfasurate, a obtinut intotdeauna locuri fruntase”, spunea scms. Liviu Rechi, din cadrul Directiei Generale a Politiei Municipiului Bucuresti (DGPMB).

Bacaul are la acest concurs 19 participanti. Competitia se desfasoara în doua manse, iar tragerile se executa cu pistoalele Carpati calibru 7,65mm si Glock de 9 mm.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ