Premierea elevilor a avut loc duminica, 29 noiembrie, cu incepere de la ora 9.00, in amfiteatrul colegiului organizator / foto: Razvan Bibire

Bacaul a fost, din nou, weekendul trecut, intre 27 si 29 noiembrie 2015, gazda Concursului National de Matematica – Fizica „Vranceanu / Procopiu”, ajuns la a XVII-a editie, organizat tot la Colegiul National „Ferdinand I”, ca in fiecare an.

Au participat 125 de elevi, cei mai buni matematicieni si fizicieni, din 27 de judete. In final, s-au acordat 26 de premii – premiul I (4) , II (4), III (4) si mentiuni (14) , pe fiecare categorie de studiu (clase de la a IX-a pâna la a XII-a). Locul I a fost obtinut de urmatorii elevi: Radu Ioan (Colegiul National „Mihai Viteazu” Bucuresti), la clasa a IX-a, Tudor Plopeanu (Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti), la clasa a X-a, Ionut Mohut (Liceul Teoretic „Grigore Moisil” Timisoara), la clasa a XI-a, si Stefan Eniceicu (Liceul Teoretic International de Informatica Bucuresti), la clasa a XII-a.

„Editia din acest an a fost una cu un nivel ridicat, cu mai multi participanti si cu punctaje mai mari obtinute de acestia, la final. O editie reusita, bine organizata, cu elevi foarte buni”, ne-a declarat prof. Ovidiu Buhucianu, inspector scolar de fizica, unul dintre organizatori, alaturi de inspectorul scolar de matematica, prof. Cosma Adrian, dar si de catedrele de matematica si fizica ale colegiului gazda. Comisia de examen l-a avut ca presedinte pe prof.univ.dr. Sebastian Popescu, decanul Facultatii de Fizica a Universitatii „Al.I.Cuza” Iasi, iar ca presedinte onorific pe prof. univ.dr. Ioan Merches, tot de la universitatea din Iasi.

PUBLICITATE

Vicepresedinti onorifici au fost prof. univ.dr. Gabriel Lazar, prof. univ. dr. Marius Stamate si prof. univ. dr. Mihai Talmaciu, toti trei de la Universitatea „Vasile Alecsandri” Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ