Vineri, de la ora 12.00, la Teatrul Bacovia din Bacau, cei mai buni elevi ai colegiilor si liceelor din judet au fost premiati de Biserica. La eveniment au fost prezenti PS Ioachim Bacauanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului, protopopul de Bacau, preotul Costica Busuioc, preoti din parohii, sefii de promotie ai liceelor si colegiilor din tot judetul, dar si directorii acestora.

Pe scena au urcat in deschidere elevi talentati ai Colegiului de Arta „George Apostu” care i-au incântat pe cei prezenti in sala, dupa care a fost deschisa festivitatea de premiere.

„Dragi elevi, sefi de promotii ai liceelor si colegiilor din judet, Scoala si Biserica sunt institutii emblematice ale societatii si nu trebuie uitat ca scoala isi are sorgintea in pridvorul bisericii. Suntem in fata unor tineri constiinciosi, cei mai buni la invatatura din aceasta promotie. Inseamna ca voi ati muncit, ati studiat.

PUBLICITATE

Dumnezeu nu dicteaza ce sa scrii, ce sa spui, ci te inspira ca la momentul respectiv sa stii unde sa cauti raspunsurile potrivite. Iar noi ne-am gândit sa va felicitam in mod deosebit pentru rezultatele voastre”, a declarat PS Ioachim Bacauanul. Fiecare premiant si directorul institutiei in care a invatat acesta au primit câte o diploma si o carte de rugaciuni.

Evenimentul de vineri face parte dintr-un proiect mai amplu al Bisericii Ortodoxe, derulat sub genericul „Lasati copiii sa vina la Mine”, pentru promovarea si sustinerea valorilor cultural-educationale si spirituale românesti si universale în rândul tinerilor. Este pentru prima data când elevii cu rezultate remarcabile la invatatura sunt premiati de Biserica.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ