Candidații nemulțumiți de notele pe care le-au primit la cele două probe ale examenului de Evaluare Națională 2018 au putut depune contestații, încă de pe 19 iunie, ziua afișării primelor rezultate.

În Bacău, la Inspectoratul Școlar Județean, s-au depus 441 de contestații pentru notele de la Limba și literatura română, și alte 338 de contestații la Matematică. Lucrările contestate se vor reevalua în județul Neamț. Conform calendarului organizării și desfășurării acestui examen, mâine, 23 iunie, se vor afla și rezultatele finale, după contestații.

Vezi care sunt notele după contestații pe: evaluare.edu.ro

Primele note la Evaluarea Națională 2018 s-au afișat marți, 19 iunie. În Bacău, cei care au avut o medie generală de peste 5 (cinci) au fost în proporție de 73%, înscriindu-ne astfel, ca județ, în media națională. Sunt, înainte de contestații, și 17 medii de 10 (zece), județul nostru fiind din acest punct de vedere pe locul III pe țară, după București și Iași.

În această sesiune a Evaluării Naționale, s-au înscris în județul Bacău, în total, 5.194 de absolvenți de gimnaziu, dar 460 dintre ei au absentat, iar unul a fost eliminat.

Urmează înscrierea la liceu

Media la Evaluarea Națională are o pondere de 80% la calcularea mediei de admitere în liceu, restul de 20% fiind media de absolvire a cursurilor gimnaziale. Fișele de înscriere se depun la școlile în care a absolvit fiecare elev, în perioada 29 iunie – 4 iulie, urmând ca admiterea în liceu, prin repartizare computerizată, să se facă pe 9 iulie. Ulterior, după afișarea acestor rezultate, candidații trebuie să își depună dosarele de înscriere la liceele / colegiile în care au fost repartizați.

La nivelul județului Bacău sunt circa 4.500 de locuri la învățământul de zi, pe filiera teoretică, iar pe cea tehnologică, aproape 1.800. Șanse mari de a învăța o meserie sunt și pentru cei care aleg învățământul profesional, unde s-au alocat circa 1.500 de locuri.