Delegatia Filalei Bacau la Conferinta Nationale CECCAR 2016

Participantii la Conferinta Nationala a Corpului Expertilor Contabili si Contabililor Autorizati din România (CECCAR) 2016, intre care s-au numarat si reprezentantii Filialei CECCAR Bacau, considera ca o importanta realizare a anului 2015 obținerea acordului Ministerului Finanțelor Publice privind iesirea Corpului de sub umbrela Consiliului de Supraveghere in Interes Public a Profesiei Contabile. „In acest sens – ne-a declarat presedintele Filialei Bacau, Marcel Bulinschi -, a fost recunoscut rolul CECCAR ca gestionar de drept al profesiei contabile, urmând ca noua lege privind auditul statutar sa nu mai cuprinda dispozitii privind supravegherea Corpului. A fost recunoscut rolul CECCAR si al competentei specialistilor sai prin numirea a patru reprezentanti ai Corpului in structurile Consiliului Contabilitatii Publice, creat in scopul dezvoltarii cadrului institutional in domeniul contabilitatii publice.”

Conferinta Nationala, care a avut loc la sfârsitul saptamânii trecute, a analizat activitatea CECCAR din anul 2015, primul an de aplicare a noilor reglementari contabile conforme cu Directiva 34/2013 a Parlamentului European si aprobate de Ministerul Finantelor Publice, care au avut ca efect cresterea transparentei in utilizarea resurselor, atragerea si utilizarea fondurilor si o mai buna cunoastere a riscurilor financiare in diverse domenii ale economiei românesti.

„In anul 2015 s-a pus accent pe stabilitate si continuitate, prin punerea in aplicare a strategiei Corpului si a actiunilor concrete destinate si realizate in sprijinul membrilor si al profesiei, a consolidarii capacitatii CECCAR de a asigura in continuare consecventa si eficienta aplicarii celor trei comandamente de baza: Educatia, Calitatea serviciilor si Etica.”
Marcel Bulinschi, presedintele Filialei Bacau a CECCAR


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ