• rezultat net cu 144% mai mare decât ținta aprobată de acționari pentru întreg anul 2021

EVERGENT Investments, cu sediul în Bacău, compania de investiții cu cea mai mare capitalizare (1,417 miliarde de lei), raportează un rezultat istoric: valoarea totală a activelor de 2,599 miliarde de lei. Rezultatul net este de 180,3 milioane de lei, compus din 82,4 milioane de lei profit net și 97,9 milioane de lei câștig net din vânzarea activelor reflectat în rezultatul reportat, tratament contabil conform IFRS 9, înregistrat la 30 septembrie 2021.

Rezultatul net înregistrat este cu 144% peste ținta de 73,9 milioane de lei aprobată de acționari pentru întreg anul 2021. Această performanță de aproape 2,5 ori mai mare decât nivelul bugetat în condiții de incertitudine este datorată profitului net realizat, de cinci ori mai mare decât cel bugetat, determinat de creșterea valorii juste a investițiilor în unități de fond și a depășirii cu 70% a câștigului net reflectat în rezultatul reportat. În același timp, cheltuielile activității curente reprezintă doar 45% din totalul bugetat pentru întreg anul 2021.

Performanță financiară

  • 599 milioane lei – valoarea totală a activelor (AUM), în creștere cu27% față de T3 2020;
  • 410 milioane lei – valoarea activului net,în creștere cu 26% față de T3 2020;
  • 2,46 lei valoarea unitară a activului net, în creștere cu 27% față de T3 2020;
  • 1,44 lei – prețul acțiunii EVER la 30.09.2021, în creștere cu 12% față de T3 2020.

Claudiu Doroș, PDG al EVERGENT Investments: „Raportăm astăzi cea mai mare valoare a activelor din istoria companiei noastre, iar toți indicatorii financiari arată o creștere substanțială față de ținta anuală. Deși nu este o misiune ușoară să livrăm performanța consistentă și continuă, prin urmărirea strategiei noastre reușim să generăm performanțe investiționale semnificative pentru acționari. Rezultatul net, mai mare cu 144% față de cel previzionat, demonstrează forța modelului nostru de business, performanța managementului și a întregii echipe. Privind înspre viitor, identificăm noi oportunități de creștere într-o nouă eră economică și tehnologică, văzând premise solide pentru investiții cu randamente consistente. Administrăm activ portofoliul listat, cu cele mai performanțe companii din sectorul energetic-industrial și financiar-bancar, în același timp atenția noastră se îndreaptă spre noi proiecte în real-estate, agribusiness și energie verde. Considerăm că suntem într-o fază de început a unui proces accelerat de creștere a companiei și a valorii pentru acționarii noștri.”

 Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE