Colegiul Medicilor Dentisti (CMD) Judetean Bacau este acum in plin proces al alegerilor locale, in urma carora se va stabili o noua conducere a acestui for reprezentativ pentru cei peste 390 de medici din acest domeniu.

Pe 2 decembrie au fost primele alegeri, dar pentru ca nu s-a intrunit cvorumul necesar, se va organiza un al doilea tur, sâmbata, 5 decembrie. Asa cum era normal, pentru a putea realiza o documentare corecta la fata locului, am depus, in termen legal, conform Regulamentului de organizare a alegerilor, cerere de acreditare pentru o echipa de jurnalisti de la Desteptarea, adica un redactor si un fotoreporter.

Surpriza a venit imediat dupa inregistrarea cererii: acreditarea a fost facuta doar partial, numai pentru redactor si numai pentru o ora, la finalul alegerilor. Raspunsul a venit prin email a avut si ceva explicatii:

PUBLICITATE

„In temeiul prevederilor art.54 din Regulamentul electoral al CMD din România, adoptat prin decizia 59/2011, Comisia Electorala a Colegiului Teritorial Bacau a hotarât acreditarea redactorului mentionat in cererea de acreditare pentru a participa la turul II al alegerilor ce urmeaza a se defasura pe data de 5 decembrie 2015. Acreditarea jurnalistului mentionat este valabila in intervalul orar 15 – 16.”, iar semnatura si parafa apartin presedintelui Comisiei Electorale Locale Bacau, medic primar Roxana Diana Munteanu si secretarului comisiei, dr. Eleonora Birgu.

In momentul in care am cerut explicatii si am semnalat ca se incalca regulamentul electoral, argumentul presedintelui a fost sec: „Asta s-a propus, asta v-am transmis. A fost decizia Comisiei Electorale Locale Bacau, care s-a consultat in prealabil si cu avocatul”, ne-a spus telefonic dr. Munteanu.

Ce vrea sa ascunda Colegiul Medicilor Dentisti la aceste alegeri locale? O sa aflam cu siguranta sâmbata, 5 decembrie. Chiar daca acreditarea este valabila doar o ora!


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ