Ministerul Afacerilor Externe a actualizat lista statelor din Europa care, în context COVID-19, impun restricții pentru cetățenii care vin din România. Acestea sunt: Austria, Belgia, Bosnia Herțegovina, Cehia, Cipru, Estonia, Danemarca, Finlanda, Federația Rusă, Grecia, Germania, Islanda, Irlanda, Letonia, Italia, Lituania, Muntenegru, Norvegia, Regatul Țărilor de Jos, Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, Republica Moldova, Serbia, Slovacia, Slovenia, Spania, Ucraina și Ungaria.

Pentru detalii privind restricțiile din fiecare stat în parte, dați click, în tabel, pe fiecare țară care vă interesează:

Austria Belgia
Bosnia Herțegovina Cehia
Cipru Estonia
Danemarca Finlanda
Federația Rusă Grecia
Germania Islanda
Irlanda Letonia
Italia Lituania
Muntenegru Norvegia
Regatul Țărilor de Jos Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord
Republica Moldova Serbia
Slovacia Slovenia
Spania Ucraina
Ungaria

Dacă sunteți în străinătate și doriți să aflați informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID-19, puteți apela numărul de telefon +4021.320.20.20 din orice rețea, cu tarif normal, 24 de ore din 24. Linia telefonică este destinată strict informării cetățenilor și nu este un număr de urgență!

Ministerul Afacerilor Externe recomandă cetățenilor români aflați în situații dificile să contacteze misiunea diplomatică sau oficiul consular din statul în care se află:  www.mae.ro/romanian-missions sau să apeleze numărul de telefon 0040 21 431 20 59 pentru notificarea prezenței în statele în care se află la acest moment și comunicarea datelor de contact. (sursa: mae.ro)PUBLICITATE