La inceputul acestui an a aparut o ordonanta care le permite angajatilor Ministerului Afacerilor Interne (MAI) sa iasa la pensie mai devreme chiar si cu câtiva ani, daca indeplinesc unele conditii, printre care si cea de minimum 25 de ani vechime.

Multi dintre cei care erau pe final de cariera si-au facut calculele si au ales sa iasa din sistem, mai ales ca au putut alege ca stagiu de cotizare orice perioada de sase luni din ultimii cinci ani de serviciu, ceea ce i-a avantajat la stabilirea cuantumului pensiei, care in cazul unora putea fi mai mare decât salariul pe care-l incasau.

Pâna la aceasta data, peste 80 de politisti din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean (IPJ) Bacau au ales sa se pensioneze mai repede.

PUBLICITATE

„În anul 2016, pentru 83 de politisti, (35 ofiteri de politie si 48 agenti de politie) din cadrul Inspectoratului de Politie Judetean Bacau, au încetat raporturile de serviciu cu drept la pensie de serviciu pentru limita de vârsta, cu reducerea vârstei standard de pensionare”, spune inspector principal Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la IPJ Bacau.

Printre ofiterii care au renuntat la uniforma mai devreme se numara si foarte multi sefi de servicii.

Este vorba despre sefii de la serviciile de Investigatii Criminale, Politie Rutiera, Logistic, Resurse Umane, Cabinet, Investigarea Criminalitatii Economice (ICE), dar si de la cele doua birouri ICE, Criminalistica, de la Centrul de Arest Preventiv, de la Supraveghere Judiciara, seful si adjunctul Sectiei 1 Politie, seful Politiei Municipiului Moinesti, dar si adjunctul sefului Politiei Municipiului Bacau.

Acestora li se adauga si multi agenti care erau sefi la posturi de politie din judet.
In locul zecilor de politisti cu experienta, care au parasit sistemul, au fost numiti la coordonare, pâna la organizarea unor concursuri, alti politisti cu vechime.

Si pe masura ce unii pleaca, altii vin. In primavara acestui an, probabil anticipând un val de pensionari, Politia Româna a scos la concurs peste 2.000 de posturi de agenti, cu incadrare din sursa externa.

In judetul Bacau au fost angajati 87 de noi politisti, care in aceasta perioada urmeaza cursuri de initiere in cariera, pentru a se descurca in noua profesie, dupa care vor activa in mediul rural.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

12 COMENTARII

  1. perioada de 6 luni de cotizare din ultimi 5 ani,pai nu e corect față de pensionari civili, polițiști au cotizat mai mult la sistemul de pensii pt a lua pensii mai mari decât salariu????

  2. Gabi cand politistii pleaca de la 14 ani de acasa la scoli, tu stateai acasa. Cand politistii lucreaza de sarbatori tu stai acasa Gabi, si mananci pasca si chisca, asa ca mucles Gabi.

  3. Numai baliverne care dau apa la moara celor ce nu cunosc adevarul despre militari si politisti.In primul rand se plateste si cotizatie iar cat despre ca ies la pensie numai dupa 25 ani de munca , este vorba de cei care lucreaza in strada si in misiuni si despre cei ce stau la birouri.Cei care muncesc in strada nu au sarbatori alaturi de familie ( Pasti , Craciun , Revelion etc ) lucreaza nopti si in week-end din zilele libere vin tot la munca cand suna telefonul si sunt chemati la o misiune sau alta, sunt si multe dezavantaje in aceasta cariera de militar sau politist care compenseaza cu aceste legi care pe unii ii ofenseaza caci nu cunosc adevarul.Una e sa lucrezi peste 200 ore pe luna si fara asigurari de viata si sanatate si alta e viata unui civil.Sunt avantaje dar si dezavantaje , drept pt. care cineva prezinta numai avantajele sar nu si dezavantajele.In concluzie cine doreste poate sa aleaga cariera de militar sau politist, doar trebuie sa fie competent sa termine scolile necesare si examenele, dar e mai usor sa stai pe margine si sa arunci cu pietre in cel pe care esti invidios.O zi buna va doresc.

LĂSAȚI UN MESAJ