Asteptarile sunt multe, asa se intâmpla când vine o figura noua, mai ales daca a fost prezentata ca un medicament pentru toate problemele.

Insa, inainte de aspectele concrete, astept de la presedintele Iohannis sa condamne anumite excese care s-au petrecut in campania electorala.

De exemplu, as dori ca presedintele României sa spuna clar si raspicat faptul ca votul este o optiune individuala si nimeni nu are dreptul sa judece o persoana sau o categorie de persoane prin prisma votului acordat.

PUBLICITATE

Ca niciun român nu trebuie condamnat pentru ca a avut o alta preferinta electorala. Ca aceia care au facut acest lucru in campanie au gresit si trebuie sa-si ceara scuze.

Tot de la domnul presedinte astept sa spuna raspicat ca nimeni nu are dreptul sa influenteze votul, nici macar in gluma. Ca mesajele care au circulat pe retelele sociale, in care se vorbea de ascunderea actelor parintilor sau ca acestia nu vor mai primi bani din strainatate daca voteaza intr-un anume fel sunt abuzuri care nu au ce cauta intr-o democratie.

Astept de la Klaus Iohannis sa spuna limpede ca nu exista vot “bun” si vot “rau”, ci exista numai vot. Ca nu exista detinatori ai adevarului absolut si ca nimeni nu poate decide ca intreg electoratul trebuie sa voteze la fel.

Ma astept ca presedintele sa atraga atentia ca exista inca libertatea de expresie si ca amenintarile la adresa celor care-l critica, injuriile, nu fac parte din peisajul democratiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ