Consiliul pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est (Foto: ADR Nord-Est)

Agentia pentru Dezvoltare Regionala (ADR) Nord-Est organizeaza, marti, 25 noiembrie, Conferinta regionala „Amprenta REGIO in Nord-Est-ul României”. Evenimentul va avea loc la Iasi, de la ora 10,00, in Sala Cuza a Complexului Unirea.

„La sapte ani de aplicare a Programului Operational Regional REGIO (POR) – spun organizatorii -, conferinta constituie un prilej de a afla informatii actuale si relevante despre evolutia acestui program la nivelul Regiunii Nord-Est, subliniind beneficiile obtinute prin implementarea asistentei financiare nerambursabile si rolul avut in dezvoltarea locala si regionala.

Pentru a asigura un grad de pragmatism si de interactivitate evenimentului, agenda conferintei include si câteva prezentari ale unor proiecte de succes, care vor demonstra cum a contribuit REGIO in mod concret la dezvoltarea Regiunii Nord-Est si pot constitui premise si surse de inspiratie pentru investitii viitoare.

Astfel, cei prezenti vor avea ocazia sa cunoasca chiar de la coordonatorii investitiilor o parte din rezultatele implementarii REGIO in domeniile dezvoltare urbana, sanatate, servicii sociale, restaurarea patrimoniului cultural, dar si stimularea mediului de afaceri.

Conferinta constituie, totodata, ocazia de a afla informatii despre oportunitatile de finantare viitoare, in sectiunea dedicata Programului Operational Regional pentru perioada 2014 – 2020.”
Cuvântul de deschidere va fi rostit de Constantin Apostol, directorul general al Agentia pentru Dezvoltare Regionala Nord-Est, iar Dragos Benea, presedintele Consiliului de Dezvoltare Regionala Nord-Est si presedintele Consiliului Judetean Bacau, si de Gheorghe Nichita, primarul municipiului Iasi.

Gheorghe Harja, directorul Organismului Intermediar POR al ADR Nord-Est va vorbi pe tema „Ce am învatat din implementarea REGIO Nord-Est în perioada 2007 – 2013 si unde mai avem de lucrat?”, iar Georgeta Smadu, director de Planificare, Programare la ADR Nord-Est pe tema „Drumul spre finantarile 2014 – 2020”. De asemenea, vor fi prezentate proiecte implementate prin REGIO în Regiunea Nord-Est.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ