Intotdeauna noul an este intâmpinat cu sperante. 2016 nu face exceptie, poate doar sperantele care se pun in acest an sa fie mai mari ca de obicei.

Ce-si poate dori un bacauan sa-i aduca noul an? Daca pe plan personal nu putem decât sa speculam – desi ne putem gândi ca o crestere de leafa, o avansare la munca sau macar un concediu mai de Doamne-Ajuta! ar fi cât de poate de bine primite – putem sa ne imaginam foarte usor ceea ce si-ar dori cetatenii.

In primul rând, probabil cea mai fierbinte dorinta a unui locuitor al Bacaului este finalizarea santierelor din oras. De aceea le uram bacauanilor sa li se implineasca visul de a putea circula linistiti pe strada Stefan cel Mare, pe Mioritei dar mai ales pe Milcov, fara sa-si mai puna problema planetarelor, amortizoarelor si a altor piese care inseamna cheltuieli in service. Le mai uram concetatenilor nostri sa poata sa se relaxeze in voie pe Insula de Agrement si chiar sa poata face plimbari cu barca pe lacul care va fi, fara indoiala, decolmatat.

PUBLICITATE

O alta urare pentru bacauani are in vedere finalizarea Spitalului Municipal. Le uram, pe aceasta cale sa nu aiba nevoie de serviciile unitatii spitalicesti, dar, in cazul in care, totusi au avut vreun ghinion, sa poata sa gaseasca spitalul functional, dotat cu aparatura si cu personal. Le dorim bacauanilor sa nu mai respire aerul poluat de masinile care tranziteaza orasul si care isi vor gasi drumul pe centura ocolitoare iar, când bate vântul, sa nu se mai stârneasca praful de pe halda de fosfogips. Care, evident, va fi acoperita cu namolul din lacul Bacau.

Bacauanilor care se intorc acasa, in concedii, sau celor care pleaca sa viziteze lumea le uram sa astepte imbarcarea in avion intr-un aeroport modernizat, cu spatiu suficient si cu personal agreabil. Celor care pleaca la munte sau la mare cu trenul le uram sa nu mai gaseasca cersetori si câini in Gara iar celor care merg cu taxiul prin oras le uram sa intâlneasca numai taximetristi corecti, bine crescuti, care nu fumeaza in masina si care cunosc orasul.

Soferilor care circula atât prin Bacau cât si prin localitatile judetului le uram sa gaseasca anul viitor numai drumuri bune, fara gheata pe ele, fara gropi, si fara pietoni bezmetici sau biciclisti beti. Si le mai uram sa nu mai urce bauti la volan, sa o lase mai moale cu acceleratia.

Prin spitale le uram medicilor si celorlalte cadre medicale sa-si mai coase buzunarele sau, daca nu, macar sa le mai strâmteze putin, ca si la noi e criza nu numai la ei. Le mai uram si o crestere de salariu considerabila, pentru ca stim ca e nevoie. Si la colegii lor bugetari, din Educatie le dorim acelasi lucru desi unora le mai uram sa mai deschida si o carte de gramatica, nu de alta, dar uneori nu se vede diferenta dintre profesor si elev când deschid gura.

Politicienilor le uram toate cele bune si sa nu uite ca mâna nu trebuie bagata chiar pâna la cot in lada cu bani a statului. Si ca, desi vorbesc frumos, ar trebui sa mai si tina minte ceea ce spun in campania electorala. Si sa faca dupa ce sunt alesi. Alegatorilor le uram, de asemenea, toate cele bune si discernamânt. Sa nu uite ca asa cum aleg, asa vor trai.

In final, ne uram si noi un an cât mai usor, cu putine evenimente negative si cu multe impliniri, cu subiecte frumoase si cu cititori bucurosi. Fie sa scriem numai vesti bune si cât mai putine din cele rele!

Un An Nou cu Sanatate!

Razvan Bibire

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Sarbatori fericite le doresc tuturor bacaoanilor si NOUL AN 2016;
    sper sa fie mai BUN din toate punctele de vedere;
    LA MULTI ANI cu multi BANI,,

LĂSAȚI UN MESAJ