D.I., in vârsta de 44 de ani, din municipiul Bacau, a mers in seara zilei de 24 ianuarie la un club din zona Tic Tac. Acesta sustine ca nu ar fi primit bon fiscal pentru taxa de intrare, nici loc unde sa stea la masa si nici banii inapoi si s-a gândit sa apeleze 112 ca sa reclame.

„Am sunat la 112 si am sesizat ca nu se da bon fiscal, dar mi s-a spus ca nu este urgenta”, ne-a spus bacauanul. A sunat apoi si pe numarul scurt al Politiei Locale, dar a fost redirectionat catre Inspectoratul de Politie Judetean (IPJ) Bacau. Un echipaj de la Sectia 1 a ajuns in cele din urma la clubul respectiv unde „politistii mi-au luat buletinul iar cei de la bar au incercat sa negocieze cu mine ca sa-mi dea banii de intrare inapoi, dar am refuzat.

Vineri, 5 februarie, m-am trezit la Posta cu amenda de la Politie de 100 de lei si nu inteleg pentru ce. Oricum nu o platesc, pentru ca fac contestatie. Eu am sesizat ca se face frauda fiscala si ma amendeaza tot pe mine. Am sa fac o plângere si la comandantul Sectiei 1 sa vad unde a ajuns sesizarea mea”, a mai spus D.I. In procesul verbal de contraventie, politistul nu pomeneste de niciun bon fiscal, insa oficialii IPJ Bacau explica pentru ce a fost sanctionat.

PUBLICITATE

„Fata de barbatul in cauza s-a luat masura sanctionarii contraventionale intrucât a solicitat interventia politistilor la fata loculi fara un motiv intemeiat, conform prevederilor Legii 61/1991. Amintim cetatenilor ca apelarea 112 trebuie facuta numai in cazuri de urgenta, care necesita interventia prompta a echipajului de politie pentru solutionarea unui eveniment”, a declarat insp. pr. Narcisa Butnaru, purtator de cuvânt la IPJ Bacau.

Daca nu primiti bon fiscal pentru un bun cumparat sau un serviciu platit, puteti sesiza gratuit Tel Verde 0800.800.085, de la Ministerul Finantelor, la orice ora din zi sau noapte.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Masura amendarii acestui om denota cat de cretin si de needucat poate fi pulitistul roman. Adica cetateanul acesta cauta sa aduca bani statului, reclamand un hot care fura din banii statului, iar tu, stat (pulitie, in fine, dar tot stat este), ii dai una peste bot. Cum il cheama pe agentul care semneaza aceasta decizie ?

  2. Bai cucule,tu esti prost sau nu pricepi . La 112 se suna doar in cazul unei urgente,ceva foarte grav,faptul ca anu i-a dat bon fiscal nu e nici o urgenta,vrei sa iti desenez ca sa pricepi?

  3. Iata inca o dovada a comprtamentului discretionar si mecanicist al autoritatilor noastre in majoritatea situatiilor. De fapt al oamenilor care lucreaza pentru noi acolo…. De aia nu respecta nimeni nimic pentru ca nu numai ca nu produce educatie aceasta abordare, dimpotriva, provoaca frustrare si dorinta de a face invers…. E chestie de psihologie umana. Dar cine sa ii invete ? Cine sa ii selectioneze? Cine sa le traseze modul cel mai eficient de abordare?!

LĂSAȚI UN MESAJ