Au scazut incasarile prin aparatele de taxat/ Foto: Liviu Maftei

In municipiul Bacau sunt 18 parcari cu plata. Majoritatea sunt prevazute cu aparate de autotaxare, doua sunt cu bariera si mai exista posibilitatea de achitare prin SMS, de pe telefonul mobil.

Cele mai profitabile parcari ramân insa cele rapide, de la Piata Centrala si Piata Sud, care in primele cinci luni ale acestui an au adus la bugetul local peste 107.000 de lei.

Aparatele de autotaxare, majoritatea amplasate in centrul orasului, au „adunat” doar 21.562 de lei, in scadere, având in vedere ca in tot anul trecut din acestea s-au colectat peste 70.000 de lei.

PUBLICITATE

Bacauanii, care pe timpul orelor de serviciu doresc sa-si lase masina intr-o parcare platita, pot solicita abonament lunar, dar rezervari se fac si pentru agentii economici.

„In perioada ianuarie- mai 2015, au fost incheiate contracte de rezervare si contracte-abonament cu agenti economici in valoare de 11.480 lei, iar din abonamentele lunare incheiate cu persoane fizice s-a incasat suma de aproape 18.000 lei. In total, institutia noastra a inregistrat incasari din parcarile cu plata in valoare de 161.857 lei”, a declarat Florin Podoleanu, purtator de cuvânt la Politia Locala Bacau.

Daca din parcarile rapide nu se poate iesi pâna ce nu se achita taxa, in celelalte ramâne la alegerea fiecaruia daca sa scoata sau nu bani din buzunar. Exista insa riscul sa fie prinsi de agentii locali si in loc de 1,5 lei, cât este o ora de parcare, sa achite chiar si de o suta de ori mai mult, amenda pentru neachitarea parcarii fiind cuprinsa intre 100 si 500 de lei.

In primele cinci luni ale acestui an au fost aplicate 543 de amenzi pentru aceasta incalcare a HCL 84/2008.

Parcarea prin SMS nu este profitabila

In toate parcarile din Bacau locul de stationare se poate achita si prin SMS. Tariful este de 0.35 euro ATVA pentru o ora, de luni pâna vineri, intre orele 8.00 – 18.00 lei, sâmbata si duminica parcarea fiind gratuita. SMS-ul se trimite la numarul 7420 si trebuie sa contina 501 urmat de numarul de inmatriculare, fiind valabil pentru toate retelele de telefonie mobila. In primele cinci luni s-au inregistrat aproape 2.400 de SMS-uri si s-a incasat putin peste 3.000 de lei. Acest sistem de plata mai este implementat in alte 13 mari orase din tara.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

5 COMENTARII

  1. In piata centrala e coada la automat doar cand apare politia (15-20 persone instantaneu);in rest tiganii cu tigari-tigari si buticarii din parcare stau linistiti avand parcarea ocupata pana la sosirea masinilor cu un banal scaun;se adunau mai multi bani pe vremea parcagiilor.

  2. Banii acestia care au fost incasati ar trebui obligatoriu cheltuiti pt amenajarea sau modernizare altor parcari ecologice in tot orasul Bacau. Demolarea garajelor urate din beton si transformarea acestor zone din mahalale de dupa revolutie in parcari curate cu locuri iluminate.

  3. Pentru ce parcari cu plata ? Cand avem drumurile care le avem ? Si asa numarul masinilor tot creste, cel al parcarilor de ce nu !? Si mai vor bani .. nu stiu de unde sa mai fure, de unde sa ne mai “traga” niste bani in plus din buzunare . Rusine politia locala ! Hoti cu uniforma

    • Ce treaba are drumul cu parcarea? :)))))))) Ia zi, ba, inteleptule, cum isi trag aia bani de buzunare daca se dau chitante? Toti prostii au capatat acces la Internet….

  4. Daca cititi hotararea de CL privind infiintarea acestor parcari ajungeti la concluzia ca nici una nu respecta acea hotarare privind amenajarea .
    Si atunci nu sunt niste bani luati cu japca?
    Noi sa respectam partea cu tarifele dar ei (primaria) nimic.

LĂSAȚI UN MESAJ