Satul Copiilor din Hemeius, organizat de asociatia SOS Satele Copiilor România, s-a imbogatit cu cea de a saptea casa in care se afla acum o noua familie sociala formata din sapte copii. Casa a fost construita cu sprijinul direct al companiei Alliantz-Tiriac Asigurari. Asociatia si compania au semnat, in acest scop, un parteneriat, prin care in fiecare dintre cele trei sate ale asociatiei din România, la Hemeius, Bucuresti si Cisnadie, va fi construita câte o asemenea noua casa.

Casa din Hemeius a fost inaugurata miercuri, 17 iunie, eveniment la care au participat Remi Vrignaud, directorul general al Alliantz-Tiriac Asigurari, Mirela Lavric, directorul general al SOS Satele Copiilor România, si Georgeta Barbu, directoarea Programului SOS Satele Copiilor Hemeius. Cu acest prilej a fost lansat, in premiera, si un joc interactiv, sustinut cu ajutorul voluntarilor de la Alliantz-Tiriac Asigurari, prin care copiii au fost instruiti cum sa se comporte in cazuri de riscuri majore de genul inundatiilor, cutremurelor de pamânt sau incendiilor. Ei au construit, impreuna cu copii din sat, o casa de carton in care au fost simulate toate aceste situatii. Jocul va fi repetat si in celelalte doua sate din România, dar si in centrele de consiliere.

SOS Satele Copiilor inseamna case de tip familial, in care o mama sociala ingrijeste 5 – 7 copii. La Hemeius sunt sapte case familiale. Un astfel de model de ingrijire este practicat si la Bucuresti si la Cisnadie, in câte 12 case, construite si intretinute cu sprijinul mai multor parteneri, intre care Alliantz-Tiriac Asigurari, Kaufland, Cora, Doctor Oetker, Wrigley, Orkla Foods etc. La nivel national, in cele trei sate sunt, in medie, 240 de copii si tineri ingrijiti in acest sistem. Asociatia asigura, de asemenea, si consilierea familiilor defavorizate cu riscul de a-si abandona copiii. Un centru de consiliere functioneaza si in Hemeius, in care se lucreaza, anual, cu circa 300 de copii si familiile acestora din satele din zona.

PUBLICITATE

„La Hemeius – a spus Remi Vrignaud – am dat startul unei colaborari pe termen lung cu asociatia SOS Satele Copiilor România. Impreuna, ne propunem sa dezvoltam un program complex de educatie pe zona de siguranta, care sa atinga diferite aspecte ale vietii copiilor si personalului din cele trei sate SOS. Prioritatea acestui parteneriat este scoaterea in evidenta a notiunii de siguranta si familiarizarea celor mici cu o serie de masuri necesare binelui personal si colectiv.”

Federatia SOS Children’s Villages International a fost infiintata cu peste 60 de ani in urma, cand medicul austriac Hermann Gmeiner a gasit o solutie pentru a ajuta orfanii si copiii ramasi fara casa dupa cel de-al doilea Razboi Mondial. In 1949, cu echivalentul a doar 40 de dolari, Gmeiner a inceput in Imst – un oras mic din Tirolul austriac, constructia primului adapost pentru copii. Gmeiner, a carui mama a murit când era foarte tânar, a conceput proiectul sau social din dorinta de replica modelul clasic de familie.

Cei patru piloni care stau la baza proiectului sunt Mama, Casa, Fratii si Surorile,dar si Satul. Datorita serviciilor de ingrijire de tip familial oferite, SOS Children’s Villages a fost nominalizat in repetate rânduri la Premiul Nobel pentru Pace. Din 1949, in peste 134 de tari satele SOS au la baza aceleasi principii.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ