Un incendiu de proportii, iscat duminica seara la o gospodarie din satul Sohodol, comuna Magura, a lasat sub cerul liber, acum in prag de sarbatori, o familie intreaga. Patru persoane, printre care si o tânara insarcinata, vor trebui sa-si caute adapost pe la rude sau vecini. Vâlvataia, care se pare a izbucnit de la un scurtcircuit electric, s-a extins cu repeziciune si in câteva minute a cuprins casa de locuit, grajdul de animale, un depozit de furaje, dar si o bucatarie de vara.

Focul a fost observat de vecini si numai datorita lor cei care locuiau acolo s-au putut salva. Oamenii povestesc ca toata gospodaria era cuprinsa de flacari si le-a fost imposibil sa salveze prea multe lucruri. “Când am iesit afara am vazut flacari imense si s-au extins rapid de la o anexa catre casa si s-au aprins toate. Noi o sa-i ajutam cu ce o sa putem”, spunea Mihai Stoleru, care a gazduit pe unul din vecinii ramasi pe drumuri. Pompierii au intervenit cu trei autospeciale si au reusit sa stinga focul abia dupa trei ore.

Doua vaci, un porc si cincizeci de gaini au ars in incendiu. Când au vazut ca toata munca lor se face scrum, cumnatul proprietarului si fiica acestuia, insarcinata in sapte luni, au suferit atacuri de panica si au ajuns la spital. Mama fetei era deja in unitatea medicala cu o afectiune mai veche si ar trebui sa fie externata de sarbatori. Nu stie ca din casa in care locuia nu au mai ramas decât peretii si ca nu au unde sta. Ieri, pe lumina, se puteau vedea adevaratele pagube.

PUBLICITATE

Proprietarul, Vasile Grozavu (65 ani), ne-a spus cu ochii in lacrimi ca a ramas doar cu hainele de pe el. „Noi eram in casa. Deodata a luat foc si s-a extins peste tot. Mi-au murit animalele. Nu mai am nimic. Doar ce am pe mine si nici nu am unde sa ma duc”, spunea barbatul. Câtiva vecini inimosi i-au sarit in ajutor si s-au apucat sa dea jos lemnele arse.

Trag sperante ca poate autoritatile locale se vor interesa de soarta lor si vor reusi sa-i faca un acoperis nou si poate sa le amenajeze o camera in care sa locuiasca peste iarna. Oricine le poate intinde o mâna de ajutor acestor oameni, care nu mai au nimic si pe care sarbatorile de iarna ii gasesc sub cerul liber.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ