"Bacauanii traiesc sub semnul tricolorului"/ foto: Ramona Ionescu

Bacauanii din cartierul Aviatorilor isi duc traiul de zi cu zi sub semnul tricolorului. La aproape fiecare bloc, cineva a arborat câte un steag. Fie ca este mic, mare, viu colorat sau sfâsiat de vânt pe alocuri, tricolorul aminteste ca in acel bloc cineva simte si traieste româneste. Locatarii mai organizati au arborat steagul chiar la intrarea in bloc.

„Am lucrat toata viata mea in aviatie, in radiolocatie si sunt mândru sa arborez tricolorul la blocul in care locuiesc. Mi-a venit aceasta idee in urma cu un an si de atunci il salut in fiecare zi. Pentru mine este o placere sa arborez acest simbol national. Am un adevarat respect pentru tricolorul românesc si nu ma dezic de tara mea”, declara Gheorghe Enache, locatar la blocul nr. 29 de pe strada Aviatorilor.

La un bloc mai sus, am descoperit steagul României la fereastra Mariei Popovici. Curiozitatea m-a impins la usa femeii si mi-a deschis cu o fata zâmbitoare. Intrebarea mea legata de tricolor a surprins-o, insa, mi-a raspuns cu mult entuziasm: „Imi este tare draga România, pentru ca este tara mea. In fiecare an pun tricolorul la fereastra in apropierea Zilei Nationale si sunt mândra ca sunt român. Se pare ca am rascolit acest sentiment si in inimile vecinilor, ca multi m-au intrebat de unde am cumparat steagul”, spune Maria Popovici.

PUBLICITATE

Am lasat blocul in urma si m-am indreptat catre Piata Aviatorilor. In dreptul blocului nr. 27 m-am oprit din nou pentru ca la una din intrari era arborat un alt steag românesc. Initiativa i-a apartinut lui Dumitru Artenie.

„Cu riscul de a fi numit «comunist», am sa arborez steagul cât timp voi locui aici. O data mi-a fost furat un steag, dar am cumparat altul si tot nu m-am lasat. Altadata, oamenii rau intentionati mi-au smuls suportul si atunci l-am ridicat mai sus. Nu este deloc rusinos sa arboreze tricolorul, atât timp cât traiesti româneste. Pâna vor veni alte natii peste noi, eu am un respect deosebit pentru simbolul tarii mele”, a declarat Dumitru Artenie.

Numaratoarea steagurilor nu se opreste aici. In apropierea de Scoala „Alexandru Safran”, altcineva a ridicat steagul pe un catarg, deasupra unei terase cu vita-de-vie. „Simt ca ma reprezinta steagul tarii mele si imi place sa-l vad fluturând. Cine vrea un steag il poate cumpara de la librarie. Eu nu ma dezic de tara mea si sunt mândru ca sunt român”, spune Tudor Chirila.

[wonderplugin_gallery id=”79″]

 


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ