R & I Group SPRL București, lichidatorul judiciar al proprietarului societății Carom Onești, compania Energy Bio Chemicals București (aflată în faliment) a scăzut de circa patru ori față de prima licitație, din 2016, prețul cerut pentru vânzarea întreprinderii. La prima licitație se cereau 11,5 milioane de euro. Licitația a fost programată pentru 20 ianuarie.

Noul preț a ajuns la aproape numai 2,8 milioane de euro, fără TVA, dar lichidatorul precizează că vânzarea se va face chiar dacă se prezintă o singură persoană care oferă prețul de pornire. Pentru o altă comparație, pe 30 octombrie 2018 prețul cerut era de aproape 4,6 milioane de euro euro. Garanţia de participare este de 10% din preţul de pornire.

Platforma industrială Carom, aflată în patrimoniul societății Energy Bio Chemicals, în faliment, se vinde liberă de orice sarcini.

Vânzarea a ceea ce a mai rămas din combinatul de cauciuc sintetic se face în bloc. Se vând terenuri din arealul pe care erau instalațiile combinatului, de aproape 2,5 milioane mp, dar și bunuri mobile (echipamente, instalații, utilaje, mijloace fixe, obiecte de inventar). Aceste bunuri urmează a fi valorificate împreună cu activul imobiliar, prețul lor fiind inclus în prețul total de pornire a licitației.

Alte articole