4 octombrie 2022
10 C
Bacău

Carom Onești, din nou la vânzare

.

HomeEconomieCarom Onești, din nou la vânzare

Lichidatorul judiciar al societății în faliment Energy Bio Chemicals (EBC) Bucureşti, compania R & I Group SPRL, a reluat vânzarea fostului combinat Carom Onești, care a fost singurul producător de cauciuc sintetic din România, dar și a multor altor produse chimice.

Astăzi, marți, 13 august, este anunțată din nou o licitație pentru vânzarea în bloc a ceea ce a mai rămas din combinatul despre care în primăvară se spunea că a fost preluat de ATAI Group, din Republica Moldova, dar care se pare că nu a achitat prețul convenit.Acum, prețul de pornire a licitației este tot de aproape 4,6 milioane de euro, exclusiv TVA, jumătate din prețul cerut inițial.

Carom a fost singurul producător de cauciuc sintetic din țară, însă în ultimii 20-25 de ani majoritatea instalațiilor sale au fost tăiate și valorificate. Proprietara combinatului, Veronica Neicu, spunea că aceasta era singura soluție, agreată și de bănci, pentru ca întreprinderea să supraviețuiască. Acum Carom mai are cele aproape 2,5 milioane mp de teren și câteva instalații și utilaje, dintre care o instalație care mai fabrica un sortiment de cauciuc.

La începutul anilor 2000, la Carom a ajuns și firma ATAI, din Chișinău, reprezentată de Anatolie Grosu, firmă de apartament, dar cu afaceri de milioane de euro și cu relații transfrontaliere.
În 2013, însă, Carom a intrat în insolvență, iar de aici sfârșitul de astăzi. Bunurile din pachetul scos la vânzare sunt „împreună cu toate documentele, autorizările, rețetele de fabricație, proiectul de închidere a batalurilor din Stația de Epurare Jevreni, cărțile tehnice ale EBC și brandul CAROM”, spune lichidatorul.

Alte titluri
Alte titluri

Din peste 80 de permise reținute în weekend, mai mult de jumătate au fost din cauza vitezei

Poliţiştii băcăuani au acţionat în weekend pentru prevenirea și...

Trei tineri au furat un telefon și 700 de lei

  Polițiștii Secției 4 Poliție Rurală Podu Turcului au...

Microbuz școlar pus sub sechestru din cauza consilierilor locali

Un microbuz școlar IVECO și un autoturism Dacia Duster...

Cum să-i înveți pe copii abilități de rezolvare a problemelor

Copiii întâmpină probleme în fiecare zi, fie cu jucăriile...

Opinii
Opinii

Ce facem când sună alarma?

Scenarii, profeţii, avertismente, conspiraţii, declaraţii belicoase, ameninţări, demonstraţii, anexări, victorii şi înfrângeri, arme, crize, inflaţie, teamă, exod, coronavirus, negocieri, alte conflicte care inflamează lumea,...

Ploaia care va veni

Există numeroși oameni care încă se întreabă de ce a fost masacrată atâta lume în regimul "terorii" franceze, de după Revoluția de la 1789....

Ultimele știri