In spiritul traditiilor autentice românesti, joi, la Gradinita cu program saptamânal „Agricola”, incepând cu ora 10.00, s-a desfasurat un eveniment cu totul inedit, ai carui protagonisti au fost cei 100 de copii care o frecventeaza.

Intr-un decor mirific, specific anotimpului in care se culeg roadele naturii generoase, cele 100 de gâgâlici, deghizate in fructe si legume, au fost „eroii” celei de-a II-a editii a Carnavalului Toamnei, organizat de conducerea gradinitei si coordonat in mod direct de catre educatoarea Coca Chiriac.

De la eveniment nu au lipsit, evident, parintii, plini de emotie si incântare, dar au fost prezente si zece bunicute de la „Clubul 60A”, coordonat de Mioara Costea, preotul Ion Apostu si reprezentanti ai Primariei municipiului Bacau.

Cu totii au fost fermecati de candoarea copiilor care au participat la jocurile distractive organizate cu acest prilej.

„Fiecare grupa a pregatit un fel de joc, cu un anumit motiv, ne-a spus Eliza Marga Ciurea, directorul gradinitei. Ei trebuie sa intre in acest joc, deci trebuie «sa munceasca» pentru a primi darurile toamnei, râvnitele recompense dulci si sanatoase.

Ne dorim o schimbare autentica inspre dezvoltare si cunoastere de catre copii, dar cladim aceasta pe o fundatie solida a respectului pentru valorile românesti despre frumos, bunatate, credinta si recunostinta.”

Toti copiii au mers pe la celelalte grupe, cu colinda, si pentru stradania lor au fost rasplatiti, in primul rând, cu fructele delicioase de pe mesele incarcate de belsugul toamnei. Si pentru a-si demonstra bunatatea, organizatorii si parintii au impartit abundenta de pe mese cu o familie nevoiasa care are doi copii.

Carnavalul Toamnei, intrat deja in traditia Gradinitei „Agricola”, se inscrie in calendarul Proiectului national, initiat de Ministerul Educatiei Nationale, intitulat „Curcubeul schimbarii” si derulat sub genericul „Muncim si ne bucuram”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ