Cine a aprins focul manifestatiilor din România ar fi bine sa se roage ca acestea sa ramâna la stadiul de demonstratii pasnice. Pentru ca, la câta ura a fost inoculata societatii in aceste zile, va fi foarte greu ca lucrurile sa ramâna in acest stadiu.

Si, da, spun clar ca aceste demonstratii nu au fost emanatia spontana a unor tineri dornici de schimbarea clasei politice; evenimentele au fost dirijate in asa fel incât sa produca aceste rezultate. In ultimele zile am auzit tot mai multi tineri plângându-se ca protestul lor a fost confiscat politic; nu au dreptate: protestul a fost confiscat inca din primele secunde.

Totusi, ceea ce diferentiaza acest protest fata de altele este ura pe care o propaga si ideile totalitare. Vocile care dirijeaza scandarile vor desfiintarea Parlamentului ca institutie, judecarea sumara si confiscarea averilor prin acte administrative, nu prin Justitie. Cine indrazneste sa-i contrazica, e amenintat.

PUBLICITATE

Chiar daca amenintarea se produce in mediul virtual, tot amenintare se cheama ca este. Violenta strazii, manifestata deocamdata la nivelul violentei de limbaj, se poate transforma, oricând, in violenta fizica pentru ca, pentru declansarea protestelor, s-a apelat la stimulii cei mai primitivi si distructivi: la ura.

Citeam, ieri, o analiza interesanta a participantilor la evenimente care ii definea drept „cel mai bun produs al sistemului corupt”.

„Au fost crescuti sub impresia faptului că sunt educati, suficient de curati interior, imposibil de manipulat si că au puterea de a schimba lucrurile. Din păcate, nu sunt foarte educati, nici nu au vreo putere reală de a schimba ceva în bine, iar la capitolul manipulare se miscă exact după ritmul melodiei”, scrie karamazov.ro.

Din pacate realitatea este ca tinerii iesiti in strada vor sa demoleze actualul sistem, dar nu stiu cu ce sa-l inlocuiasca.

Dar ceea ce e mai grav este usurinta cu care se cere instaurarea unei dictaturi in numele „anticoruptiei” si a „schimbarii clasei politice”.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

7 COMENTARII

 1. Da’ pan’ la urma urmei ce-i asa de greu sa ne trezim din letargia nepasarii de veacuri care ne-a cuprins pe noi toti,copilul nazbatios numit ,,umanitate ” ?!

  Ca sa primesti tre sa oferi …hai sa renuntam la ura,orgolii,incrancenare lacomie,violenta,abuz,sa ne reprogramam fiecare de la mic la mare : ne acceptam situatia/starea,o depasim plangem,urlam 3 zile nu mai mult ca sa dam in depresie si mergem inainte cu capul sus,oameni buni ! Hai sa mai renuntam la tocuri,posete,cravate,costume firma,fitze in general si sa ne mai pierdem in mijlocul poporului,nu de alta ,dar daca nu ne asortam si nu ne identificam cu problema semenilor ,cine mama ma-sii mai pune mana pe sapa,mapa,buletin de vot ca de pusca si de ,,artificii ” au ,,grija” ,,altii” -s-o (ros)-termina odata si-odata si cu ei intr-o noua si viitoare era ! Curaj ,incredere ca se poate ! Hai cu totiii …

 2. …am lasat un bacsis la frizer,un banut la o asistenta care mi-a facut o injectie mai cu mila,la biserica ptr. lemne, 2 banuti la un ghiseu ptr.intocmirea unei documentatii in regim de urg.,o punga de cafea la croitoreasa,un pol ptr. cate un copil aflat in suferinta,o bucata de paine,o apa,o haina si-un pled la cate-un semen/sinistrat cazut in necaz,prins in calamitate naturala,am dat la fondul scolii…in rest,cate-o mangaiere,o incurajare,noroc ca sfanta rugaciune nu se impoziteaza,constienta fiind ca nivel macro s-a dat mai mult ,de unde si darea/luarea de mita,coruptia ,manipularea. Acu astept precum milogul sa rezolve ,,cineva” situatia la care am contribuit si eu cum m-a dus capul luata de val si de sintagma ,,daca asa merge …” sau alta,,daca nu esti cu noi ,esti impotriva noastra ” .Ei ,pai pana cand ?! M-am hotarat sa-mi schimb atitudinea,perceptia despre viata, cel mai pretios dar oferit Omului de catre Dumnezeu/Inteligenta superioara,cum doriti fiecare sa o denumiti. Mai doreste cineva sa se schimbe ?

  • Eu nu vreau să mă schimb. Eu am dat un ban în plus frizerului pentru că i-a meritat şi nu fiindcă mi i-a cerut. Chiar vineri am cerut pentru o lucrare în privat 220 ron şi proprietarul mi-a oferit la finalul acesteia 300 – pe merit şi ca semn de multumire pentru un lucru responsabil făcut. Eu şpagă nu dau şi nici nu am cum să iau (lucrez în privat), în schimb respect tot ceea ce înseamnă lucru bine făcut (fără aluzie la KI). Cu totii ar trebui să respectăm DOAR lucrul bine făcut şi persoanele care ştiu să îl facă, şi situatia Romaniei se va schimba de la sine.

 3. Chiar nu am înțeles nimic?. Corupția ucide și este la noi ca un drog. Deci trebuie să întrăm la dezintoxicare și să scăpăm de adiția la drog. E singură sanșă să nu ne mai plângem morții în fiecare zi, noi cei care ne așteptăm rândul .

 4. Daca lucrurile la originea lor sunt atat de simple , ,,cine ” le complica ,ca sa ne destabilizeze ?

  Esenta Constitutiei ,ca lege fundamentala a statului este una extrem de clara: Nimeni nu este mai presus de lege .

  Esenta Noului Testament ca lege fundamentatala spirituala este la fel de clara : Dumnezeu este Iubire iar Iubirea este Dumnezeu – iubirea divina,neconditionata .

  In momentul in care survinea trezirea ,constientizam in mod instantaneu dinstinctia dintre Adevar si minciuna,dintre intuneric si Lumina.Ei,in aceasta fractiune de secunda fiinta umana se contopeste in infinit regasindu-se pe sine ,stare /traire/dispozitie care confera linistea interioara,pacea cu cei din jur, echilibru mental,armonie,intelegere …intelepciune-stadiu la care manipularea ramane fara efect.

 5. Si DA,sa invatam cu totiii sa distingem intre gestul care exprima recunostinta facut firesc,neconditionat si fapta penala / infractiune .

  Ca una e sa oferi o floare ,chiar sa lasi si un banut acolo unde nu este impus si -i in limita bunului simt si bine-meritat si alta e …sa plimbi sacosele cu bani negri ptr. cumparat favoruri,obtinut beneficii,foloase necuvenite ,finantat ,,strategii interne” de genu campanii electorale,negocieri contracte privind resurse etc. si externe pana la niv,,.restabilirii” ordinilor globale,tranzactionat o tara de ex….

  O rugaciune cu vorbele mele pot sa o spun oricand in gand .Si-apoi daca vibratia care insoteste rugaciunea ajunge la Cer ,n-ajunge oriunde pe Pamant ?!

LĂSAȚI UN MESAJ