La mai bine de doua decenii dupa revolutia violenta care a cutremurat din temelii Republica Moronia, situatia politica din aceasta tara este cât se poate de incurcata.

Cetatenii par sa-si fi pierdut increderea in partidele politice scuturate frecvent de scandaluri de coruptie, economia nationala aproape ca nu mai exista in vreme ce milioane de moronieni au emigrat din motive economice.

Ultimul scandal care a zguduit natiunea se refera la o decizie a Tribunalului Constitutional care a interzis serviciilor secrete sa mai faca interceptari in cauze penale.

PUBLICITATE

O serie de formatori de opinie, despre care se banuia de multa vreme ca ar fi pe statele de plata ale SNM (Siguranta Nationala din Moronia) au atacat deschis decizia Tribunalului Constitutional desi judecatorii explicasera destul de clar decizia.

O serie de politicieni au facut, la rândul lor, declaratii in acest scandal, acuzând ca, prin aceasta decizie, lupta anticoruptie are de suferit.

Intre timp, situatia economica a tarii devine tot mai fragila. Investitorii straini acapareaza tot mai mult piata locala in vreme ce firmele locale primesc lovitura dupa lovitura. Companiile straine isi impun propriile reguli, astfel incât legislatia muncii este modificata pentru a-i forta pe salariati sa accepte salariile tot mai mici si cresterea timpului de lucru.

Scandalul interceptarilor continua dar nimeni nu se arata dispus sa atace frontal problema: si anume ca in Moronia lupta anticoruptie s-a transformat intr-o vânatoare de vrajitoare.

Ca majoritatea dosarelor de coruptie sunt vechi de 5-10 ani, fiind tinute la sertar. Ca sunt vizati politicienii si oamenii de afaceri care prezinta pericol pentru corporatiile straine care au investit in Moronia.

Ca serviciile secrete se preocupa mai mult sa serveasca interesele aliatilor externi ai Moroniei.

In fapt, problema este ca serviciile secrete se lupta intre ele deoarece fiecare serveste un alt aliat.

Iar acestia au interese divergente in Moronia.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ