Capsule Dolce Gusto sau Nespresso? O comparație pe larg între diferitele tipuri de cafea

Dolce Gusto sau Nespresso? Ce aparat de cafea este mai bun? Care capsule sunt mai gustoase și vin într-o varietate mai mare?

Iată o comparație între cele două probabil cele mai populare mărci de aparate de cafea cu capsule: Nespresso și Dolce Gusto. Vom analiza avantajele și dezavantajele fiecăreia dintre ele astfel încât să poți alege în mod obiectiv opțiunea care se potrivește cel mai bine nevoilor tale.

Atunci când alegi ce aparat de cafea să cumperi (Nespresso sau Dolce Gusto), ține minte că în cadrul fiecărui brand ai mai multe modele de aparate de cafea pe care va trebui să le studiezi cu atenție. Acum ne vom concentra pe dezbaterea Nespresso vs Dolce Gusto într-un mod generic, încercând să vorbim despre avantajele și dezavantajele comune tuturor modelelor fiecărei mărci.

Nespresso și Dolce Gusto sunt același lucru?

Nu! Sunt sisteme diferite de capsule de cafea. Capsulele celor două mărci sunt complet diferite unele de altele în ceea ce privește dimensiunea, densitatea și materialele. Nu funcționează în alte aparate decât cele speciale și nu pot fi interschimbate. Așadar, nu insista și nu te mai întreba dacă Nespresso și Dolce Gusto sunt compatibile: nu sunt; nu poți folosi capsule Dolce Gusto în aparatele de cafea Nespresso și nici invers.

Ceea ce poți folosi este un adaptor pentru capsule, care este o poveste diferită.

Avantajele aparatelor de cafea cu capsule Dolce Gusto

Aparatele de cafea cu capsule Dolce Gusto sunt mai ieftine decât aparatele Nespresso. De exemplu, poți cumpăra un Mini-Me sau un Piccolo cu sub 100 de euro.

Găsești capsule Dolce Gusto în aproape orice supermarket.

Ai mai multă cafea. Poți face până la o cană întreagă din capsulele de 200 ml. Este posibil datorită setării îmbunătățite a sistemului Dolce Gusto Play & Select, cu până la 7 niveluri sau volume, în timp ce Nespresso are doar două dimensiuni: cafea lungă și cafea scurtă. De asemenea, capsulele Dolce Gusto sunt special concepute pentru iubitorii de cafea lungă: Lungo și Grande Intenso.

Poți face ciocolată și ceai pentru că are capsule pentru asta.

Prețul unor capsule Dolce Gusto este mai mic decât cel al capsulelor Nespresso

Dezavantaje ale aparatelor de cafea cu capsule Dolce Gusto

Una dintre principalele diferențe dintre Nespresso și Dolce Gusto este că acesta din urmă nu are atât de multe cafele de specialitate.

Majoritatea aparatelor de cafea cu capsule Dolce Gusto nu au un rezervor de capsule – sunt unele, dar sunt excepții. Pentru a face o cafea, trebuie să scoți capsula anterioară. Nespresso are un suport pentru capsule și pe care îl poți goli când se umple.

Gustul cafelei nu este la fel de intens ca Nespresso sau ca cel al espressoarelor dintr-o cafenea.

Capsulele Dolce Gusto sunt mai mari și pot contamina mai mult atunci când sunt aruncate.

Avantajele aparatelor de cafea cu capsule Nespresso

Gustul cafelei este autentic. Dacă ești un iubitor de cafea, aceasta este aparatul tău de cafea. Se aplică tuturor modelelor, chiar și celor mai elementare, precum Essenza Mini.

Rezervor de capsule uzate. Odată ce utilizezi o capsulă, când ridici maneta, aceasta este depozitată în interior. Este foarte convenabil.

Are o mare varietate de arome, dar numai cafea. Există doar un zvon că Nespresso va lansa ceaiuri.

Sunt aparate de cafea scumpe, cu modele rafinate.

Rezervorul de apă are un volum mai mare și este foarte confortabil de scos și pus.

Unele aparate au posibilitatea de a face spumă.

Încep să vândă multe capsule compatibile în orice supermarket.

Dezavantaje ale aparatelor de cafea cu capsule Nespresso

Prețul capsulelor este mai mare.

Espresso-urile sunt foarte scurte. Sunt cât o ceașcă mică.

Cafelele lungi sunt, de asemenea, scurte. Au 110 ml, în timp ce o cană are nevoie de mai mult de 220 ml. Dacă îți place să bei multă cafea, aproape că trebuie să folosești două capsule.

Capsulele Nespresso sunt vândute numai în magazinul online sau în magazinele Nespresso. Nu sunt foarte multe magazine fizice partenere.

Site-ul pentru comanda capsule Nespresso este incomod, iar dacă nu găsești o promoție, va trebui să plătești transportul.

Abonați-vă la canalul Telegram Deșteptarea pentru a primi știri necenzurate de "standardele comunității"
PUBLICITATE