DIGITAL CAMERA

Filiala Onesti a Asociatiei Nationale a Crescatorilor de Capre din România – CAPRIROM a anuntat ca s-a mobilizat si vine în sprijinul crescatorilor de capre pentru depunerea cererilor pentru „Sprijinul cuplat pentru cresterea caprelor (SCZ)” care se acorda fermierilor activi. „ Vrem – spune presedintele filialei, Neculai Doilet – sa ajutam crescatorii de capre sa depuna dosarele pâna la termenul limita de 15 iunie si sa beneficieze, astfel, de ajutorul previzionat de 20 de euro pe cap de animal. Suntem, astfel, împuterniciti de CAPRIROM sa preluam dosarele crescatorilor, care sunt asteptati la oficiul APIA din Onesti, iar pentru orice informatii pot apela telefonul 0723546995. Cererile trebuie aduse în trei copii pe format A3 sau A4”.

Cine primeste subventia

Din 2015, SCZ se acorda fermierilor activi pentru minimum 50 si maximum 500 de capete de femele si/sau tapi de reproductie, inclusiv, pe beneficiar, în exploatatii cu cod ANSVSA (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), animale care au vârsta de minimum un an la data de 31 martie a anului de solicitare a SCZ. Solicitantii cu un efectiv mai mare de 500 de capete de femele caprine si/sau tapi de reproductie beneficiaza de SCZ calculat la nivelul a maximum de 500 de capete de femele caprine si/sau tapi de reproductie.

Femelele caprine si/sau tapii de reproductie din exploatatie pentru care beneficiarul solicita SCZ trebuie sa aiba vârsta de maximum 8 ani femelele si, respectiv, 6 ani tapii de reproductie, la data limita de depunere a cererii de plata, iar efectivul de animale pentru care se solicita SCZ trebuie sa fie identificat si înregistrat în RNE la data depunerii cererii unice de plata. Fermierul trebuie sa detina registrul individual al exploatatiei, completat si actualizat, în conformitate cu prevederile Regulamentului CE nr. 21/2004. De asemenea, femelele caprine si/sau tapii de reproductie pentru care se solicita SCZ trebuie sa fie mentinuti, pe o perioada de retinere de 100 de zile de la data limita de depunere a cererilor unice de plata, la adresa exploatatiei si/sau locatiei, mentionata în cerere, iar femelele caprine si/sau tapii de reproductie pentru care se solicita SCZ, începând cu anul de cerere 2016, trebuie sa fie înscrisi în Registrul genealogic al rasei. Animalele beneficiaza de SCZ o singura data pentru tapii de reproductie si anual pentru femelele caprine.

„CAPRIROM – a precizat, pentru fermieri, presedintele organizatiei nationale, ing. Claudiu Anghelescu – este singura asociatie conducatoare a Registrului Genealogic pentru rasele Carpatina, Boer, Alba de Banat, Murciano Granadina, Saanen, Angora si Alpina. Crescatorii de caprine care solicita Sprijinul SCZ si nu sunt membri ai CAPRIROM în anul 2015 nu vor putea fi înscrisi în Registrul Genealogic al rasei si vor suporta pe propria raspundere consecintele.”


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ