Vineri, doua comune din apropierea Bacaului au predat constructorului amplasamentele viitoarelor retele de canalizare, investitii finantate prin Programul Operational Sectorial (POS) Mediu, in baza proiectelor Asociatiei de Dezvoltare Intercomunitara Bacau. Prima beneficiara e comuna Letea Veche, a carei retea va avea 5,7 km.

“E o veste pe care o asteptam de trei ani de zile, marturiseste Petru Dochiei, primarul comunei. Oamenii s-au plâns mereu de lipsa canalizarii. Nici nu stiam ce sa le mai spunem! Se vor bucura toti, dar mai ales cei de pe Trecatoarea Holt, strada pe care nu puteam sa o asfaltam inainte de a fi realizata canalizarea.

Unii cetateni au inteles, altii, nu!” Constructii Erbasu SA, firma care a obtinut contractul, are obligatia sa finalizeze investitia in noiembrie 2015. Pentru alti 10 km de canalizare, primaria a elaborat doua proiecte pe care le va depune, in acest an, pe programul de finantare 2014-2020. “In acest fel, vom avea canalizare in toate satele. Sunt sigur ca de data asta va merge mai repede, mai ales in cazul proiectelor pe POS Mediu”, declara edilul.

PUBLICITATE

Reteaua e “obligatorie si necesara”

Primaria Hemeius a predat, vineri, amplasamentul necesar montarii a 10 km de conducte de canalizare. Acestea vor fi montate de-a lungul drumului principal al comunei si a drumului judetean care face legatura cu Margineni.

“Pe celelalte drumuri comunale, canalizarea va fi realizata in etapa a II-a, incepând cu 2016, astfel incât, in 2020, toate strazile si ulitele comunei vor avea canalizare”, afirma Constantin Mihaila, primarul din Hemeius. Valoarea intregii retele va ajunge la cinci milioane de euro. “E o investitie obligatorie si necesara, afirma primarul Constantin Mihaila.

Obligatorie deoarece toate localitatile care au alimentare cu apa potabila trebuie sa aiba si retea de colectare a apelor uzate, conform directivei UE, si necesara pentru ca vrem sa traim civilizat”. Edilul mai spune ca lucrarile vor incepe luni, 3 august.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ