Inspectoratul de Politie Judetean Bacau a dermarat o campanie de prevenire care este dedicata exclusiv femeilor.

Sub sloganul „Fii prudenta! Poti preveni tâlharia” oamenii legii incearca sa le convinga pe doamne si domnisoare sa nu-si mai etaleze bijuteriile scumpe atunci când merg la piata ori ies la plimbare prin oras. „Campania are drept scop cresterea gradului de informare a populatiei cu privire la modalitatile de prevenire a tâlhariilor si se va derula în perioada iulie-august 2013.

Activitatie vor consta în participarea la întâlniri cu reprezentantele asociatiilor de femei, în cadrul firmelor cu un numar mare de angajate, asociatiilor profesionale în vederea transmiterii de informatii destinate prevenirii tâlhariilor prin smulgere”, a spus insp. pr. Narcisa Butnaru, purtatorul de cuvânt al IPJ Bacau.

PUBLICITATE

De asemenea, vor fi distribuite pliante cu sfaturi utile si se vor organiza actiuni in locuri aglomerate. Prima activitate a avut loc la Piata Sud. Acolo, politistii de la Compartimentul de Analiza si Prevenirea Criminalitatii si cei de la Sectia 1 Politie au montat un cort si au stat de vorba cu zeci de femei, de toate vârstele, carora le-au explicat cum un lantisor din aur le poate transforma in victime ale tâlharilor. Astfel de actiuni vor fi organizate, in perioada urmatoare, si în alte localitati din judet. (G.P.)


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ