21 iunie 2024
ActualitateCampania "Spune NU" împotriva consumului de droguri a fost lansată într-un eveniment...

Campania “Spune NU” împotriva consumului de droguri a fost lansată într-un eveniment emoționant la Cinema Capitol din Onești

Astăzi, la Cinema Capitol din Onești, a avut loc evenimentul de lansare a campaniei “Spune NU” împotriva consumului de droguri. Peste 300 de elevi, cadre didactice și părinți s-au adunat pentru a marca începutul acestei importante campanii de prevenire a consumului de droguri în rândul tinerilor.

Evenimentul a fost un succes și a fost posibil datorită eforturilor colaborative ale multiple părți implicate. Prefectul Lucian Bogdănel a exprimat recunoștința sa către primarul Laurențiu Neghină și părintele protopop Ioan Bârgăoanu pentru sprijinul acordat în organizarea acestui eveniment cu impact major. Fără contribuția lor, campania nu ar fi atins amploarea și profunzimea pe care o are acum.De asemenea, evenimentul a avut o dimensiune remarcabilă, cu mulțumiri aduse conducerii Penitenciarului Spital Tg. Ocna și Centrului Educativ Tg. Ocna pentru decizia inspirată de a aduce în fața auditoriului tineri deținuți, foști consumatori de droguri. Acești tineri au împărtășit cu prezența lor experiențele negative legate de consumul de substanțe interzise, convingând astfel pe toți cei prezenți în sală să spună “NU” consumului de droguri.

În discursul său de deschidere, prefectul Lucian Bogdănel a subliniat importanța de a înțelege că drogurile reprezintă un drum cu sens unic, care poate duce la pierderea sănătății, a libertății și, în cele din urmă, a vieții. A îndemnat tinerii să nu cadă în capcana presiunilor sociale sau a aprobărilor din grup și să aleagă în schimb să-și construiască propriul drum în viață, unul departe de pericolele consumului de droguri.

Prefectul a subliniat că adolescența este o perioadă în care poate părea dificil să comunici cu adulții și autoritățile, dar a asigurat tinerii că viața le rezervă numeroase experiențe minunate care merită să fie descoperite și trăite în toată plinătatea lor. Consumul de droguri, în schimb, le poate lua această oportunitate. Prin urmare, a îndemnat tinerii să spună “DA” vieții și să fie hotărâți în a spune “NU” drogurilor.

Evenimentul de lansare a campaniei “Spune NU” a reprezentat un pas important în conștientizarea pericolelor consumului de droguri și în încurajarea tinerilor să aleagă un drum sănătos și plin de speranță pentru viitorul lor.spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri

spot_img