– transportatorii din judet protesteaza, circulând cu maximum 30 la ora, fata de cresterea exagerata a preturilor politelor RCA – peste 100 de camioane de mare tonaj vor ajunge in Bacau, circulând in ritm de melc, urmând a se indrepta spre Bucuresti unde este programat un mare miting de protest

Soferii bacauani care se vor afla in trafic pe la ora prânzului vor trebui sa se inarmeze cu mare rabdare. Asta pentru ca, la acea ora, transportatorii din tot judetul vor protesta prin Bacau, in semn de nemultumire fata de atitudinea Autoritatii de Supraveghere Financiara de a nu interveni pentru plafonarea preturilor politelor auto obligatorii RCA.

Prin urmare, incepând cu ora 9,00, peste 100 de camioane de mare tonaj apartinând firmelor de transport din tot judetul vor ajunge in Bacau, unde vor circula in ritm de melc, cu maximum 30 la ora, urmând a se indrepta spre Capitala.

PUBLICITATE

Aici, este programat un mare miting de protest, unde vor fi mobilizate zeci de mii de camioane, autobuze si autoturisme taxi. In aceste conditii, este de asteptat ca traficul pe toate arterele principale din judet care fac legatura cu municipiul Bacau (Moinesti, Onesti, Piatra Neamt) sa fie serios perturbat toata dimineata.

„Vom continua protestul inceput cu doua saptamâni in urma, intrucât nu s-a raspuns solicitarii noastre. ASF-ul a promis ca o sa inghete preturile de referinta in urmatoarele 6 luni, ca sa putem formula o noua lege a RCA, dar a fost doar o minciuna, ca sa nu mai protestam mâine (azi n.r.)”, a declarat Razvan Dan, administrator la firma de trasport Licurici Impex din Onesti.

La ora redactarii articolului, transportatorii inca mai asteptau autorizatie de la autoritatile locale pentru a putea intra cu masinile de marfa in centrul Bacaului.

„Daca nu vom primi aviz favorabil, vom intra pe la Narcisa si vom pleca spre Bucuresti”, precizat Razvan Dan. Reamintim ca, in urma cu aproape doua saptamâni, transportatorii au protestat in toata tara impotriva cresterii exagerate a politelor RCA.

Patronatele din transporturile rutiere au solicitat Guvernului sa înghete tarifele RCA prin intermediul unei Ordonante de Urgenta, la valorile medii din raportul Milliman, si conform cu propunerile transportatorilor trimise Executivului la începutul lunii august.

Cererile transportatorilor au aparut in conditiile in care tariful RCA s-a majorat cu peste 300 la suta in ultimele sase luni pentru activitatea de transport persoane si transport marfa, inclusiv taxi.

Totodata, pe lânga eliminarea supraacizei, incepând cu data de 1 ianuarie 2016, protestatarii mai cer si interventia Guvernului pentru modificarea actelor normative (decizii ORDA) prin care operatorii de transport sunt obligati sa plateasca sume enorme pentru drepturile de autor, desi obiectul lor de activitate il constituie transportul de persoane, si nu difuzarea operelor muzicale sau a muzicii ambientale in autobuze, taxiuri.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

9 COMENTARII

 1. Cresterea exagerata a preturilor politelor rca,in special pentru transportatori eu inclin sa cred ca este o conspiratie europeana.ajutati de firmele de asigurari care fie le apartin,fie au fost ” cumparate”, totul cu scopul de a distruge transportatorii romani cu care sunt de ceva timp in razboi din cauza prwturilor practicate de romani.cum devenim si noi competitivi la ceva cum se incearca distrugerea acelui lucru de catre concurenta externa.la fel au distrus toate sectoarele industriale ale romaniei.pacat ca nu avem politicieni competenti care sa gaseasca solutii la smecheriile lor.sau poate sunt si ei cumparati…cine stie?

 2. acest miting trebuie desfasurat cu respectarea legislatiei rutiere in vigoare… 1. ptr nerespectarea indicatiilor politistului rutier se retine permisul de conducere in vederea suspendarii … 2. ptr refuzul de a inmana documentele este o amenda de 1.000 lei

 3. Toate firmele de Asigurari sant patronate de straini,:austrieci,nemti etc,,, si-i doare-n cot
  de transportatori , interesul lor:,PROFITUL,,,>>>???!!!

 4. Asigurarile sunt mari peste tot, nu doar in Romania. Nu e nici o conspiratie, sunt doar afaceri.
  Nu stiu cat o sa ajute un protest, insa va tin pumnii sa obtineti ce va doriti. Dar modalitatea voastra de protest e gresita, o sa perturbati traficul punand in dificultate oamenii care circula pe rutele in cauza, ei nu au ce sa schimbe si nici nu au o vina.

 5. Sa ma pis pe protestul lor! Nu inteleg de ce trebuie sa ma claxoneze pe mine, un simplu cetatean care locuieste pe traseu, ca firmele de asigurari vor mai mult bani pt rca.
  Din partea mea, sa le scumpeasca de 10 ori!
  Una peste alta, vrem capitalism pe paine, injuram vartos comunismul, dar nu intelegem defel cu ce se mananca capitalismul. Volumul platii despagubirilor determina valoarea asigurarii, nu vreun decret guvernamental dat sub presiunea unor claxonatori sub ferestrele oamenilor. Dar chestia asta simpla e prea complicata pt mintea unor soferi…

 6. daca nu se va tine cont de cererile protestatarilor va insemna ca santem o romanie fara legi,si vom muri de foame ca cea mai amarata tara din lume…sant de acord cu cererile transportatorilor

LĂSAȚI UN MESAJ