Jurnalistii bacauani s-au rugat pentru colegii lor decedati / foto: Liviu Maftei

– in cadrul aceluiasi eveniment, IPS arhiepiscop Ioachim s-a rugat pentru sufletele ziaristilor decedati

In atmosfera oferita de Biserica Precista din centrul municipiului Bacau, preoti si reprezentanti ai mass-mediei s-au adunat marti, 24 noiembrie, in rugaciune pentru sufletele jurnalistilor trecuti in vesnicie. Slujba de pomenire a fost oficiata de IPS Ioachim, arhiepiscop al Romanului si Bacaului, alaturi de un sobor de preoti din Protopopiatul Bacau.

Ziaristi, bloggeri, cameramani si fotoreporteri au lasat pentru un timp goana cotidiana pentru a-i readuce din memorie pe colegii lor plecati din aceasta lume. In continuare, in sala de conferinte a Protoieriei Bacau, IPS Ioachim a prezentat ziaristilor prezenti calendarul crestin-ortodox pentru anul 2016. Aparut la Editura Filocalia, calendarul este realizat in trei forme: foaie, file (de perete) si agenda.

“Ii sfatuim pe bacauani sa-si procure aceste calendare doar de la centrele din eparhia noastra intrucât exista riscul ca, in cazul achizitionarii acestora din alte surse, datele sa nu corespunda si sa creeze confuzie intre credinciosi” a concluzionat IPS Ioachim in cuvântul sau. Calendarele pot fi achizitionate de la pangarele bisericilor si manastirilor Arhiepiscopiei Romanului si Bacaului având preturile de 5 lei (calendarul-foaie) si 6 lei (calendarul-agenda si file). Banii strânsi din vânzarea calendarelor vor fi directionati catre cele peste 50 de servicii social-filantropice ce se desfasoara in cadrul eparhiei.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Buna afacere ! Publicitate pe gratis la ziar, un pic de manipulare acolo, ca cica vai, altii e mai prosti, Jane, nu facfe calendare bune ca ale noastre. Banutul banut, trai pe vatrai ! Daca vine razboiul toata popimea asta se ascunde prin hrube…

LĂSAȚI UN MESAJ