Dr. Gabriela Macovei s-a ales cu plicurile mortilor/Foto: Ramona Ionescu

Zeci de persoane decedate din comuna bacauana Caiuti, au primit card de sanatate. Situatia este cel putin ciudata in conditiile in care alte câteva zeci de persoane nu au intrat inca in posesia cardului de sanatate.

Dr. Gabriela Macovei, medic de familie in comuna Caiuti, este in posesia cardurilor respective pentru ca familiile celor decedati nu au stiut ce sa faca cu plicurile trimise de CNSAS. “Oameni morti de 4 – 5 ani au primit cardul de sanatate.

Problema cea mai grava este ca sunt oameni in viata care nu au intrat inca in posesia acestui card si nu-i pot programa la control. Ca sa pot face acest lucru, oamenii trebuie sa faca un drum pâna la Onesti ca sa obtina o adeverinta de asigurat”, declara dr. Gabriela Macovei, medic specialist.

PUBLICITATE

O alta problema intâlnita in comuna Caiuti este aceea ca multe carduri au venit pe acelasi nume. Sunt zone in care multe persoane au nume la fel, insa, diferenta o face datele de identificare. Ei bine, o femeie a primit un card cu numele ei, insa, datele ii apartineau altei persoane.

Cardul i-a fost inmânat persoanei respective, insa, femeia care a primit plicul a ramas fara card de sanatate. “Ce fac eu acum, daca sunt greseli la editarea cardurilor de sanatate? Cu ce-am gresit eu sa umblu acum pe drumuri dupa adeverinta de la Casa de Asigurari de Sanatate?

Ca medicul de familie are si el dreptate, ca nu poate sa te inregistreze in sistem fara datele respective. Mare pozna si cu aceste carduri! Trebuia sa mai câstige cineva niste bani din comisioane si nu stiau ce sa mai inventeze”, spune Maria Iancu.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Avand in vedere depopularea tarii,scaderea natalitatii ,afacerile la toate nivele se fac cu cei morti Dumnezeu sa-i aiba in paza ,cu ei se voteaza ca nu sunt stersi din registrele civile si apar ca vii in listele electorale ,vezi dosare penale in lucru,cu ei se obtin retete compensate ,vezi dosare in cauza,pe baza lor finantarea de la CASJ este mai buna ,mai mare la o clisma decat la o interventie operatorie, tot ei ,mortii nostri sunt o afacere buna pentru firmele de pompe funebre,preoti ,supermarketuri privind cumparaturile si cheltuielile aferente obiceiurilor inmormantare inventate de oameni ca n-a lasat scris Dumnezeu ca in lumea de dincolo sufletul are nevoie de galeti,prosoape,sarmale ,tone de bautura ,bani cu nemiluita pentru taxe aberante,jale si depresie cat cuprinde, cat despre cardurile de sanatate este clar ca s-au emis pentru ca apar inregistrati in toate bazele de date …specific romanesc ca si reglementare de implementare a unui sistem in orice domeniu gen pus,, caruta inaintea boilor” – se emite legea,se da termen de aplicare iar pentru nerespectare ,imediat sanctiunea adusa cu organele abilitate de control…pai medicul si restul personalului medical ce sa faca mai intai ,sa acorde prim ajutor,sa activeze cardul , sa bajbaie prin cititorul de carduri si alte programe informatice ,sa codifice in calculator ,sa intocmeasca documentele medicale ,retete,trimiteri,concedii medicale unde este cazul,sa completeze registre peste registre cu recomandari,observatii etc,de cat personal e nevoie …mai e loc aici de psihoterapie ,de o relatie pacient-medic ca-n juramantul scris in numele lui Dumnezeu fata de cel aflat in suferinta ?!Omul de rand ce sa inteleaga din toata aceasta bulibaseala ,doar ca vine la doctor cu o boala si pleaca cu mai multe …asta da afacere cu zilele omului ,cine-a gandit-o asa ,iata ca functioneaza !!!!!!!!!!!!!!!!

LĂSAȚI UN MESAJ