25 iulie 2024
ActualitateCâinele abandonat de o băcăuancă în mâinile hingherilor primește, acum, tratament la...

Câinele abandonat de o băcăuancă în mâinile hingherilor primește, acum, tratament la o clinică privată

Mai țineți minte cățelușul de care o femeie din Bacău a renunțat după două zile și l-a predat hingherilor? Dupa articolul din Deșteptarea, o bucureșteancă a decis să-i acorde o șansă și îi va plăti tratamentul la o clinică privată.

Micuțul patruped a fost adus în adăpostul Primăriei Municipiului Bacău, după ce o doamnă a sunat la numărul de urgență 112, relatează șeful Serviciului de Gestionare Caini fără Stăpân al Primăriei Bacau, Dinu Păncescu.



Femeia care a sunat la numărul de urgență a povestit că l-a găsit pe cățel pe stradă, lovit de o mașină, și l-a luat acasă. După două zile, însă, aceasta a renunțat la el, solicitând intervenția autorităților locale pentru a se ocupa de soarta micuțului.

Angajații de la Serviciul de Gestionare Câini fără Stăpân au preluat cățelul și l-a adus în adăpost, unde a fost cazat într-o cușcă specială din sala post-operatorie, alături de câinii care au fost recent operați și mamele cu pui. Primele evaluări au arătat că cățelul, cu o vârstă estimată la 3-4 luni, prezintă o fractură la un membru, însă aceasta nu părea a fi una recentă.

Micuțul a primit îngrijire medicală, hrană umedă și calmante, manifestându-se într-un mod promițător prin capacitatea de a se hrăni și de a se ridica, deși nu punea un picior în pământ.

În momentul în care speranțele păreau să scadă, articolul din ziarul “Desteptarea” a atras atenția unei doamne din București. Aceasta a contactat Serviciul de Gestionare Căini fără Stăpân, exprimându-și dorința de a se implica activ în soarta cățelului. Dinu Păncescu a luat legătura cu medicul Ștefan Lepădatu de la Clinica Sal-Vet pentru a stabili pașii următori.

Așadar, cățelul a fost transferat la clinica privată pentru investigații amănunțite. Evaluarea echipei medicale de la Clinica Sal-Vet a confirmat diagnosticul anterior: fractură la membru, cu calus, iar cățelul a fost deparazitat și vaccinat în aceeași seară. Deși mici, pașii făcuți reprezintă o șansă importantă pentru micuțul patruped.

Cu toate că este posibil să fie târziu pentru intervenții chirurgicale, medicii vor stabili în zilele următoare planul de tratament. Șeful Serviciului de Gestionare Caini fără Stăpân,

Dinu Păncescu, a transmis sincerele mulțumiri doamnei Ana din București, medicului Ștefan Lepădatu pentru promptitudine și ziarului care a fost instrumentul prin care această poveste de viață a fost adusă la cunoștința publicului.



spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri