13 iunie 2024
Actualitate„Cafeneaua cu Joburi” - un altfel de târg de locuri de muncă

• cum ar fi ca prima ta întâlnire cu viitorul șef să fie la o cafea? Hai la „Cafeneaua cu Joburi”, pe 18 și 19 ianuarie, la Hotel-Restaurant Decebal, în Bacău, și vei afla

„Cafeneaua cu Joburi” – un altfel de târg de locuri de muncă

Târgul de joburi va fi organizat de Agenția de recrutare a forței de muncă EchipaCIM (ECIM). Partenerii săi sunt firmele Coffee Point, ziarul Deșteptarea, IMC Print, Mentsec IT, Cofetăria Story, Adaptive Management, Pensiunea Vialux, Fundația Comunitară Bacău, Mefi, IVI Media, Goldpan și Travel Plaza.

Organizatoriiîi așteaptă pe cei aflați în căutarea unui loc de muncă, persoane care vor să-și schimbe locul de muncă, absolvenți sau studenți și persoane care nu sunt mulțumite de venitul actual. În prima zi târgul este deschis între orele 10.00 și 19.00, iar a doua zi între 10.00 și 14.00.

„Cafeneaua cu Joburi”, ediția I, este un altfel de târg de locuri de muncă – spune managerul ECIM, Marius Petrea. Evenimentul oferă posibilitatea întâlnirii dintre cei aflați în căutarea unui loc de muncă și firmele angajatoare într-un mediu relaxant, la o cafea sau la un ceai oferite gratuit de organizatori.„Am căutat să alegem pentru acest târg locul și momentul potrivite – a precizat Marius Petrea. Am ales luna ianuarie pentru că acum oamenii fac, de obicei, planuri pentru tot anul și pentru viitorul mai îndepărtat. Este deci o perioadă potrivită pentru ei să vină să vadă și oferte din piața locurilor de muncă. Poate mulți își doresc schimbarea locului de muncă.

De aceea ținta noastră nu sunt neapărat șomerii, care au început să se obișnuiască fără muncă, ci suntem interesați de oamenii activi, valoroși, care aduc plusvaloare în firme, dar care pot vedea și alte oferte de muncă. Evident, îi urmărim și pe cei tineri, studenți și elevi. La fel, am căutat și un loc anume pentru acest eveniment, central, cunoscut, unde să ajungi ușor. Acesta este Hotelul Decebal”.

De ce să participi

Pentru că la acest târg poți găsi locuri de muncă sigure, stabile, și poți să întâlnești angajatori puternici (firme naționale și multinaționale). De la acești angajatori poți să obții un salariu mai mare, poți găsi un loc de muncă mai aproape de casă, dar și joburi cu un program de lucru mai bun pentru tine. Acolo ai siguranța unui contract de muncă și acces la beneficii suplimentare la salariu. „Cafeneaua cu Joburi” este evenimentul care oferă sute de locuri de muncă, unde beneficiezi de multiple oportunități de carieră și dezvoltare.

Bonusuri și garanții

„Cafeneaua cu joburi” nu e un simplu târg, ci în primul rând o experiență, pentru că partea de recruteri și de specialiști în joburi e prezentă acolo. E o zonă de interacțiune cu antreprenorii și firmele, zona în care cei interesați de un loc de muncă pot vorbi efectiv cu viitorul lor angajator. Este, separat, o zonă de socializare, iar alături o zonă de consultanță, în care se pot întocmi și printa CV-uri, se pot scrie scrisori de recomandare și se pot face evaluări. Nu toți oamenii știu cum să se prezinte la un interviu de angajare, nu știu cum să-și ofere forța de muncă. Cei de la ECIM sunt, însă, acolo și oferă ajutor calificat. Totul, la târg, este gratuit, de la cafea până la consutanță.

Zeci de angajatori, sute de joburi

La târg s-au anunțat, până acum, peste 25 de firme, care vin cu peste 700 de joburi, locuri de muncă disponibile. Organizatorii se așteaptă, însă, ca numărul lor să crească. Sunt joburi și pentru cei calificați în anumite meserii, dar și pentru forța de muncă necalificată, pentru cei cu studii superioare sau medii și pentru cei fără astfel de studii.

Liantul acțiunii este chiar cafeaua, dorită de majoritatea dintre noi. Acolo prima întâlnire dintre angajatori și viitorii angajați va fi la o cafea, relaxat, la masă. După acest moment pot avea loc interviurile, probele sau testările. E o nouă modalitate de a pune în legătură firmele cu cei care caută locuri de muncă. La un târg de locuri de muncă oamenii nu vin direct să se angajeze, ci mai întâi să se informeze și să candideze la un loc de muncă sau altul. Evident, unii chiar vor fi acceptați pe loc, cum se spune.

„E un proiect important pentru noi, pentru că o agenție de recrutare nu poate cunoaște toate locurile de muncă disponibile sau toți candidații care caută locuri de muncă. La astfel de târg venim, însă, în contact cu ambele părți. Acolo noi suntem cei care facilitează contacte. Acum va fi prima ediție a târgului, dar va urma unul la Suceava, la sfârșitul lunii martie, iar la sfârșitul lunii mai vom reveni în Bacău. În mai ne vom adresa mai ales studenților și domeniilor construcții și horeca. Va fi însă și o ediție de toamnă a târgului. De asemenea, cererile depuse la târg rămân în baza noastră de date și îi putem contacta oricând pe cei care le-au depus, dacă apar oferte pentru ei.”
Marius Petrea, managerul ECIM

Firme participante:

Metalbac&Farbe,
Elmet Internațional,
Aerostar,
Selgros Bacău,
Jysk România,
Vasion, GepexPark,
Lugera&Makler,
Transport Public Bacău,
Copanex,
Vestiment Evolutiv,
Cofetaria Story,
Vikings,
Pensiunea Vialux,
Stadtler Trans,
Fast Technical Assistance,
Ideal Feroluc,
Arhibet,
Style Proiect
și altele.

Domenii:

Industrie,
HoReCa (hoteluri, restaurante, catering),
Transport și Logistică,
Retail,
Proiectare și Arhitectură,
Construcții,
Producție,
Comerț en-gross și en-detail,
Industria textilă,
Patiserie,
Cofetărie,
Aeronautică,
Telecom,
Call-center,
Industria alimentară
și altele.

Sediul Agenției de recrutare ECIM/ EchipaCIM (Echipa de Consultanță și Intermedieri în Muncă) este în sediu Bacău, str. 9 Mai, nr. 78. Iar datele ei de contact sunt: telefon 0234.535.610, Email: echipacim@gmail.com, site-uri: www.ecim.ro și www.cafeneauacujoburi.ro sau Facebook: EchipaCIM și Cafeneaua cu Joburi.spot_img
spot_img
- Advertisement -

Ultimele știri