„Toamna vine cu locuri de muncă la Cafeneaua cu Joburi!” – anunță organizatorul acestui „altfel de târg de joburi”, Agenția de recrutare a forței de muncă ECIM, din Bacău. După evenimente similare în prima parte a anului, Caravana cu joburi de la ECIM a pornit acum prin zece orașe din România. În Bacău, însă, „Cafeneaua cu joburi” a ajuns la ediția a treia, care va avea loc în zilele de 11 și 12 octombrie la Hotelul Decebal. Evenimentele sunt susținute de OLX Locuri de muncă, în calitate de partener principal și de partenerii naționali mefi.ro, Adaptive Management, Paradigma și Telesystem.

Până în prezent, peste 7.000 de oameni au depus candidaturi în cadrul evenimentelor „Cafeneaua cu Joburi” și aproape 100 de firme au recrutat noi salariați.
În ediția din această toamnă, caravana târgului de joburi a ajuns deja la Suceava, la Piatra Neamț și la Brăila. Până pe 23 noiembrie caravana va fi la Bacău, la Pitești, la Ploiești, la Botoșani, la Iași, la Galați și la Craiova.

În Bacău, și de această dată mari angajatori din județ așteaptă candidații să ocupe locurile de muncă disponibile. Domeniile de interes sunt dintre cele mai variate, de la producție sau call center, la IT și retail. Printre companiile prezente sunt anunțate AEROSTAR, ELMET INTERNAȚIONAL, SELGROS, VALORIS CENTER, LUGERA & MAKLER, SCC, LOGITRANS, FDL, HEISTERKAMP, HERCULE ROMÂNIA, SPARTAN RESTAURANTS, VIALUX și CERSANIT.

„Sunt întrebat de multe ori de ce este acest eveniment unul de succes – spune managerul ECIM, Marius Petrea. Pentru că pune față în față angajatori și candidați într-un mediu informal, în care fiecare poate avea context de cunoaștere, pentru că eliminăm presiunea interviului clasic și a unui format rigid și facilităm întâlniri avantajoase de ambele părți, răspund eu”.

Cum a crescut „Cafeneaua cu Joburi”?

„Dacă la începutul anului 2019 organizam un eveniment-pilot la Bacău, nevoia identificată în piața muncii ne-a provocat să aducem împreună angajatori și candidați și din alte orașe din regiune- Piatra-Neamț, Suceava și Iași. În urma feedback-ului și reacțiilor din piață și a cererilor primite de la companii și persoane fizice deopotrivă, am decis extinderea evenimentului în ediția de toamnă”.

Se știe deja că devine din ce în ce mai dificil pentru companii să găsească oameni pregătiți și potriviți, la fel cum oamenii nu își mai găsesc loc de muncă «pe toate drumurile». Este o realitate a momentului pe care o resimțim și din prisma discrepanței între cerere și ofertă. Dacă locurile de muncă disponibile sunt în mare măsură în zona de meseriași, oameni care să știe sau să fie dispuși să învețe o meserie, cei în căutarea unui loc de muncă sunt mai des din zona supra-calificării sau a studiilor teoretice.

„Noi venim să oferim un context de întâlnire care să fie oportunitate atât pentru unii cât și pentru ceilalți. Una e să îți imaginezi cum arată piața muncii și alta e să îi iei pulsul real. Credem că prin a oferi comunităților locale un context în care să întâlnească experți în recrutare, echipe de HR și consilieri în alegerea carierei aducem plus-valoare. A aduce la un loc angajatorii locali, naționali și internaționali și oamenii în căutarea unui loc de muncă înseamnă a oferi o viziune de ansamblu asupra pieței forței de muncă locale și informații valoroase pentru toți cei implicați. Dar, mai multe informații despre evenimente puteți afla accesând cafeneauacujoburi.ro.”
Marius Petrea, managerul ECIM Bacău


PUBLICITATE