Soclul bustului lui Mihai Eminescu, amplasat pe o alee din Parcul Cancicov din Bacau, a fost vandalizat de persoane necunoscute, care au mazgalit cu rosu placa pe care este scris numele poetului.

Se pare ca actul de vandalism este opera unei domnisoare ramasa cu sechele dupa Bacalaureat, deoarece s-a folosit ruj rosu cu care s-a scris cuvantul “TEROARE” sub numele lui Eminescu.

Pe placa de jos a bustului altcineva a scris cu creionul “Doamne Isuse Hristoase, fiul lui Dumnezeu, miluieste si iarta pe robul tau Mihail Eminovici si Veronica Micle”. Semneaza un anume Nicu.

PUBLICITATE

Un cititor, Nucu Chiriac, ne semnalizeaza si ca au fost vandalizate si bancile din parc:

sss


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

14 COMENTARII

 1. insemne naziste (svastica), sataniste (pentagrama) si skrillex – producator de muzica dubstep – instigatoare la consumul de droguri, alcool si sex. asta e generatia de acum.

 2. Politistii locali ce pazesc? Nu e treaba lor sa patruleze pe strazi, prin parcuri? Pentru ce primesc salarii? Pentru intelegeri cu hotii? Ar trebui platiti dupa amenzile pe care le dau celor care arunca hartii pe jos, distrug, pun gunoiul pe trotuar, hranesc maidanezii,etc. Poate in cativa ani si romanii s-ar civiliza! Ca vezi toapa iesind cu plodul din magazin si aruncand ambalajul pe jos sau cocalarul aruncand chistocul de tigara pe geamul masinii furate!

 3. Cativa pusti tampiti cu creierul plin de alcool si droguri,plini de refulari si esecuri in viata ce incearca sa atraga in acest mod atentia asupra lor.De asta jumatate din ei cad ca mustele la examenul de maturitate,se inscriu in nu stiu ce pseudofacultati ”no name”,iar cand ajung sa se angajeze,doresc postul conform tidulei eliberate de facultate,dar nu cunosc nici materia de clasa a patra.

 4. @lumi
  Parcul Cancicov este repartizat spre patrulare Jandarmeriei inclusiv pe timp de noapte,deci mai usor cu acuzele atunci cand nu stapanesti date despre situatia operativa!

 5. frumos îi când vă dați cu părerea fără să aveți habar, părinților? așa e, ceea ce au făcut nu este „frumos, politicos”; da, este vandalism; da, este ilegal. dar degeaba tinerii nu se revoltă. cantitatea de materie de studiat pentru bacalaureat (și nu numai) este imensă. mulți profesori, chiar, sunt de acord cu faptul că e prea mult. Eminescu a apărut în subiectul de BAC de 3 ori la rând + o dată sau de două ori în simulare. liceenilor li se bagă Eminescu pe gât cu lopata – fie că le place sau nu. voi nu vă gândiți că problema poate chiar pornește de la sistemul de învățământ prost cu milioane de informații – care nu folosesc niciodată de altfel. se învață informații en gros în loc să se învețe „civilizarea”.
  nu. voi ați trecut automat la „Cativa pusti tampiti cu creierul plin de alcool si droguri,plini de refulari si esecuri in viata”. eșec în viață ați avut fix în momentul în care i-ați categorizat în acest fel. nu le iau apărarea, dar nu aveți dreptul, voi, judecătorii lui pește prăjit, să îi catalogați astfel.

 6. Mă alatur cetățenilor ce au avut ceva de spus și adresez aceeași intrebare: jandarmii unde sunt?
  Mașina sta în fata teatrului de vara cu toții,uneori ce-i drept, dar iată ca apare neprevăzutul! Mai multa responsabilitate! De aceea s-a ieșit în strada pentru a fi o alta atitudine din partea oficialilor și nu numai!Recunosc, nu pot fi prevăzute toate actele de vandalism, dar când sunt prinși sa li se dea niște amenzi ori mai mari ori ore de lucru în folosul societății ori câteva luni la arest cu ieșire pe cauțiune. …sa simtă dacă strica plătesc! Sa fim mai responsabili fata de bunurile din jurul nostru!La mulți ani, romani!
  Citeam cât de mult le este dor de tara lor celor plecați , dar când se întorc vara….

 7. Cetatene nu am nimic cu tine dar tu cand iti civilizezi copilul/nepotul/fratele/sora.Domnilor voi cand va civilizati(anuntati orice neregula la jandarmi) ca intr-o tara civilizata.Majoritatea dintre comentatori nu lucrati,deci nu platiti pe nimeni de banii vostri.Apropo stiti cat dati de persoa

LĂSAȚI UN MESAJ