Bursa de Valori caută și în Bacău povești de creștere din România

1

Băcăuanii pot propune noi emitenți la Bursa de Valori București (BVB) din rândul companiilor (IMM sau companii mari) nelistate încă pe această piață. BVB a lansat, în acest sens, un proiect organizat în colaborare cu Grupul Financiar Banca Transilvania, Horváth & Partners, Google, Mazars și NN, numit „Made in Romania”.

„Căutam – spun managerii proiectului – cele mai impresionante povești de creștere și viitoarele motoare ale economiei românești”. Participarea la proiect este gratuită și voluntară pentru toate companiile românești, iar companiile desemnate de terți vor fi informate cu privire la desemnarea lor și li se va cere să-și exprime acordul pentru a fi luate în calcul pentru clasament.
BVB caută companii românești care activează în sectoare sau industrii care au o contribuție ridicată în PIB, au înregistrat performanțe în anii anteriori, inclusiv produse lansate, prototipuri etc., au perspective de inovare în piețe de nișă și au o reputație bună și un istoric curat în ceea ce privește transparența.

Proiectul are trei etape în derularea sa. Până pe 19 februarie, BVB invită antreprenorii și reprezentanții companiilor din România să-și prezinte propriile nominalizări prin intermediul unui formular disponibil pe website-ul proiectului (www.bvbleague.ro). În perioada 20 – 21 februarie, BVB împreuna cu membrii Comitetului de Nominalizare vor selecta o listă scurtă de 50 de companii care vor trece în ultima etapă. Apoi, 14 companii vor fi selectate de un juriu special format din zece experți de top ai pieței. Cea de-a 15-a companie va fi votată de public pe website-ul www.bvbleague.ro în perioada 23 februarie – 11 martie.

Cele 15 companii ajunse in finala vor fi anunțate oficial pe 23 martie, la prima ediție a Bucharest Entrepreneurship Forum, organizat de BVB și vor fi incluse într-o carte editată doar pentru acest proiect și care va fi distribuită către mass-media din România, investitori instituționali și oameni de afaceri.

Cele mai active și mai căutate acțiuni la BVB ale unor emitenți din Bacău sunt cele ale SIF Moldova și Aerostar. Activă este, însă, și Chimcomplex Borzești.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ