Pompierii au fost nevoiti sa renunte la cautari din cauza vremii nefavorabile

– victimele sunt o fata si un baiat, colegi de clasa – se jucau pe mal când fata a cazut in apa iar baiatul a sarit sa o salveze – nu au putut sa mai iasa din canal si s-au inecat

O fata de 12 ani si un baiat de 11 ani, ambii din orasul Buhusi, si-au gasit sfârsitul, duminica dupa-amiaza, in canalul de fuga al râlui Bistrita, in zona cartierului Chebac.

Minorii erau in clasa a VI-a si au mers impreuna cu alti trei colegi de clasa pe malul apei sa se joace.

PUBLICITATE

Fata de 12 ani ar fi coborât pe dalele din beton ca sa se apropie de apa, insa a alunecat si a cazut in canal.

Baiatul, desi nu stia sa inoate bine, a sarit imediat dupa ea sa o salveze. A reusit sa o aduca la mal, dar din cauza curentilor puternicii si a peretilor canalului acoperiti de mâzga n-au avut cum sa iasa din apa si s-au inecat sub privirile prietenilor care au alertat autoritatile.

Pompierii de la Detasamentul Bacau au plecat imediat la fata locului si au inceput cautarile si dupa câteva ore au gasit trupul fetei, care a iesit la suprafata.

„Se pare ca fetita a intrat sa vada cum e apa si a alunecat. El s-a dezbracat si s-a bagat dupa ea. Initial a salvat-o, dar apoi au alunecat iar si s-au inecat. Pe fata au gasit-o tot in zona asta, dar pe el inca il cauta”, spunea Catalin Constantin, localnic.

Luni dimineata salvatorii au revenit in zona hidrocentralei de la Racova pentru a cauta si trupul baiatului. Din pacate, din cauza vremii nefavorabile, militarii nu au putut intra cu barca pe apa, asa ca s-au rezumat doar la cautari cu cangea de pe mal, misiune care s-a incheiat in jurul prânzului.

„Din cauza conditiilor meteo nefavorabile echipajul se retrage la baza pentru alte misiuni. Cautarile vor fi reluate când vremea ne va permite”, a declarat plt. maj. Daniel Sabau, comandant de echipaj cautari la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta Bacau.

Oamenii care locuiesc in apropiere spun ca acest canal este periculos chiar si pentru cei care stiu sa inoate si multe persoane si-au gasit sfârsitul aici. Este adânc iar curentii sunt puternici. Autoritatile au amplasat pe mal, aproape de hidrocentrala, o pancarta prin care cetatenii sunt avertizati ca exista pericol de inec.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

6 COMENTARII

  1. Cei de la HIDROELECTRICA ar trebui sa monteze indicatoare de avertizare insotite de imagini si text pt a instiinta astfel copiii de pericolul existent in zona canalelor de fuga care duc catre turbinele hidrocentalelor. Trebuie montate din 500 m in 500 m (alternativ pe ambele maluri) cate un indicator montat ca si cele rutiere pe o teava metalica. Cazul recent de la Bacau si cat si cel de fata ar trebui sa-i oblige sa intervina. Viata acestor 3 copii nu valoreaza cat 20 buc de tabla vopsite. HIDROELECTRICA isi poate permite acest mic si nesemnificativ cost de achizitie sau de confectionarea in regim propriu. Indolenta si nepasarea face victime nevinovate.

  2. După părerea mea panourile de avertizare nu rezolvă problema…ar trebui montat un gard pe ambele maluri …astfel nu ar mai fi incidente… Panourile oricum sunt ignorate… !

    • Asa este,gardurile ce lipsesc ar putea impiedeca asemenea tragedii!! Dar HIDROELECTRICA cheltuie bani pt a preveni asa ceva?? Nu cel putin pana acum nu au facut o!! Sa vedem ce or face de acu inainte! Intr o tara civilizata, semnele ce sunt amplasate in astfel de zone, spun mult despre eventuale tragedii. Ce i doi copii au lasat 2 familii inecate in durere!!!! E nedrept, si nefiresc sa ti ingropi copii, si la ce varsta? Azi pe la orele 13, a fost gasit si cel de al doilea copil.

    • Ce vreti Dvs nu se poate. E ca si cum am spune ca indicatoarele rutiere nu au importanta pt copii si nu-i ajuta sa inteleaga pericolul si trebuie sa punem garduri pe ambele margini ale strazilor pt ca copiii sa nu se accidenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ