Marti, târgul Buhusi a fost tinta unei (noi) agresiuni poluante. Un miros intepator, insuportabil s-a napustit asupra localitatii. Duhoarea este, din câte ni s-a explicat, nu doar legala, ci si ecologica. Senzatiile olfactive ale buhusenilor trebuie să se adapteze, așadar, acestor exigente. Naturelul lor simtitor va trebui tras de urechi, ca sa priceapa fenomenul…

Gabriela Sbârcea, de la Compartimentul Protectia Mediului, U.A.T. Buhuși, ne-a spus: ,,Se fertilizeaza unele suprafete de teren agricol cu ingrasamânt de pasare, bio, de la AVICOLA. Din punctul de vedere al problematicii mediului, nu se polueaza. Disconfortul este reprezentat de mirosul intepator evident, suparator. Dar este greu de cuantificat mirosul, pentru a fi sanctionat.

In primavara, atunci când au mai fost probleme de acest gen, au venit cei de la D.S.P., de la Garda de Mediu, si nu au avut ce le face celor care administrau ingrasaminte de acest gen. Acestia au avize, au… Garda de Mediu a impus exigenta incorporarii rapide a ingrasamintelor in sol, dar firma ANTARES, despre care vorbim, probabil ca nu are mijloacele necesare unei incorporari de acest gen in sol. Legal, nu exista pârghii de sanctionare”.

PUBLICITATE

Pute. Pute indecent si periculos. Nu este prima oara. Pute ca regula de viata in Buhusi. Mai curând, târgul Buhusi ar trebui sa se declare satuc eminamente agricol, prieten la catarama cu balegarul si gainatul. Am sti una si buna. Sau poate ca locuitorilor le-ar putea fi asigurate masti de gaze speciale. Cu titlul gratuit, desigur. Daca nu, asta e.

Probabil ca este o pedeapsa biblica. Vom cerceta. Ne mai intrebam – cu scuze, desigur, ca sa nu deranjam – câte initiative/propuneri legislative au avut cei din administratia locala, parlamentarii bacauani, ONG-urile care mor de dragul omului agresat, alte segmente ale populatiei intoxicate… ecologic, pentu a stârpi putoarea aceasta de iad… Intrebare retorica, desigur…


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. La Bacau situatia prezentata este o normalitate. Sunt numeroase seri cand in zona parcului Catedralei ajuge mirosul de gainat emanat de fermele avicole care este transportat de curentii de aer peste zona de nord a orasului.

LĂSAȚI UN MESAJ