In vreme ce politica europeana este sfâsiata intre tendintele hegemonice ale Germaniei si dorinta SUA de a-si mentine controlul prin intermediari asupra UE, România s-a transformat in câmp de lupta intre serviciile secrete.

Ca de obicei, nu avem la butoane oameni cu viziune, care sa actioneze in interesul natiunii. România e ca un cargo in deriva, care se indreapta spre un uragan in vreme ce capitanul si ofiterii se ciondanesc cu echipajul daca sa ocoleasca furtuna prin dreapta sau prin stânga.

Situatia este cât se poate de critica: lumea se afla in fata unei provocari majore iar noi ne razboim prin subterane altoindu-ne cu secrete de alcov, povesti despre spagi infime si alte bizarerii. Tarile din jurul nostru au facut front comun si se opun pe fata politicilor Germaniei care merge pe ideea instaurarii unui Al Patrulea Reich, de data asta prin mecanisme de control economic.

PUBLICITATE

Franta ni l-a trimis pe Hollande sa ne sfatuiasca sa nu ne impotrivim Berlinului, pentru ca altfel va fi rau. SUA l-au trimis pe ambsadorul lor in secuime sa se pozeze cu steagul autonomistilor; intr-un gest care sa poata fi inteles si de ultimul prost: “Daca nu sunteti cu noi, o sa fie probleme in Transilvania”.

Ca in filmele cu prosti, singura noastra idee de politica externa este “Fuck Rusia” fara sa ne gândim ca atât Germania cu care defileaza presedintia si Guvernul, cât si SUA, alaturi de care se simt anumite institutii de forta si servicii cauta sa obtina o alianta cu Moscova pentru a gestiona situatia din Europa.

In acest timp, la Bucuresti, procurorii fac dosare penale de toata jena, secretele de stat, martorii protejati, modurile de operare ale serviciilor sunt expuse fara jena in rechizitorii in cadrul unui razboi aiuristic purtat intre institutii care, se presupune, ar trebui sa colaboreze pentru a apara statul de drept.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

3 COMENTARII

  1. Romania este de mult subjugata intereselor SUA. Aici ea are cel mai puternic avanpost. Ambasada este o fortareata. Baza militara la Kogalniceanu si scut la Deveselu. Acum muta la noi si bombele nucleare din Turcia datorita instabilitatii existente acolo. De la lovitura din decembrie Romania nu a mai avut decat politicieni care au dus tara dupa interesele altor state si nu cel national. Toate statele au vazut Romania ca o zona de la periferia Europei ce trebuie folosita in lupta tactica cu adversarii lor.

LĂSAȚI UN MESAJ