In fata Detasamentului de Pompieri Onesti sta parcata tot timpul o autospeciala in miniatura care nu merge la interventii, insa are mare succes, mai ales in rândul copiilor. Este vorba despre Bucsa, un Trabant transformat de salvatori, iar numele l-a primit dupa masina din desenele animate „Cars”, extrem de indragita de cei mici.

Desi are ceva vechime in parcul auto, a devenit vedeta pe internet abia acum când Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta a postat pe pagina oficiala de Facebook mai multe fotografii cu micuta autospeciala si a primit sute de like-uri. Putini stiu insa ca Bucsa este de fapt un proiect la care s-a lucrat circa doi ani si a fost coordonat chiar de actualul sef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau.

In timpul unui schimb de experienta in Germania, colonelul Ioan Mihalache a vazut cum o masinuta de pompieri prezentata copiilor a avut mare succes si i-a venit ideea de a realiza una si la Onesti. Trabantul l-au primit de la un barbat dintr-o localitate apropiata, care din cauza problemelor de sanatate, nu-l mai putea conduce. „Il avem de la o persoana cu dizabilitati. Era o masina de suflet, dar când i-am spus pentru ce o vrem, s-a bucurat si ne-a dat-o cu ochii in lacrimi”, ne-a povestit plutonierul major Danut Surdu, care a lucrat la transformarea sa. Când au terminat lucrarile, i-au dus fostului proprietar fotografii ca sa vada rezultatul.

BUCSA pompieri

„Ne-am straduit sa o dotam cu tot ce are o autospeciala in realitate. Are un rezervor de apa si cu doua butelii cream presiune care impinge apa pe furtun”, a completat si lt. col. Ovidiu Carasel, comandantul Detasamentului de Pompieri Onesti. Desi Bucsa ar putea sa stinga un mic incendiu, singurele interventii sunt cele demonstrative, realizate de Ziua Portilor Deschise, când copiii ii viziteaza pe pompieri.

„Cu masina respectiva reusim sa atragem atentia copiilor la activitatile preventive. Ei sunt mult mai receptivi la modul in care trebuie sa actioneze pe timpul situatiilor de urgenta si disemineaza informatiile in familie. Ca si proiect, este in curs de derulare pentru ca se imbunatateste tot timpul.”
capitan Andrei Grecu – ofiter de relatii publice la ISU Bacau.


Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

LĂSAȚI UN MESAJ