Banca Transilvania (BT) lansează de astăzi, 2 iulie, programul de conversie a creditelor în franci elvețieni cu garanții imobiliare pentru clienții preluați de la Bancpost. Oferta este valabilă până pe 31 august, iar fiecare client are la dispoziție minim 15 zile pentru a lua decizia de acceptare a conversiei în lei sau euro.

Detaliile ofertei vor fi prezentate clienților de echipe din care fac parte atât angajați Bancpost, cât și BT, în unitățile Bancpost incluse în campanie (în județul Bacău sunt sucursalele din Bacău și Onești), spun oficialii băncii. Conversia se face la cursul BNR din data semnării documentației la notar.

După conversie, banca aplică o reducere de 18% la soldul creditului, din care vor fi scăzute eventuale obligații de plată restante și sumele calculate datorate de client și neajunse la scadență. Costurile notariale legate de operațiunea de conversie, a transmis BT, sunt suportate de Bancpost. În cazul în care situația juridică a imobilului este modificată față de momentul constituirii ipotecii sau sunt necesare procuri speciale de reprezentare și/sau operațiuni de succesiune și/sau partaj, costurile sunt în sarcina clienților.

Ce clienti pot beneficia de oferta de conversie?

Sunt circa 2.250 de clienți Bancpost eligibili care pot beneficia de oferta de conversie. Ei vor fi contactați telefonic și invitați la o întâlnire la sucursalele din Bacău și Onești. La întâlnire vor fi prezentate sumele estimative ale ofertei: totalul reducerii; noul sold al creditului ca urmare a aplicării reducerii; noua sumă lunară de plată; etapele care trebuie urmate pentru ca un client al Bancpost să devină client al BT.

Odată cu operațiunea de conversie, prin același contract autentificat în fața notarului se va realiza și schimbarea creditorului, din Bancpost în Banca Transilvania. Oferta este valabilă doar pentru clienții care se aflau în portofoliul Bancpost în momentul preluării de BT, nu și pentru cei ale căror credite au fost cesionate. BT a preluat pachetul majoritar de acțiuni (99,15%) al Bancpost în cursul anului trecut.