In vreme ce românii se paruiau virtual pe seama Antenelor, reprezentantii tarilor din Uniunea (inca) Europeana aprobau, la Bruxelles, santajul Marii Britanii.

Un santaj care seamana al naibii de mult cu cel al lui Hitler dinaintea Acordului de la Munchen. Iar liderii europeni care se intorc fericiti la casele lor laudându-se ca au reusit sa convinga Anglia sa ramâna in Uniunea Europeana aduc, cel putin la nivel imagologic, cu celebra scena in care Chamberlain, premierul britanic, cobora din avion fluturând acordul care dezmembrase Cehoslovacia in schimbul unei promisiuni de pace.

Cedarea UE in fata cerintelor Marii Britanii este, mai mult decât o rusine, o tradare pentru populatia Europei. Practic, Londra a obtinut un acces la piata libera a UE fara sa fie obligata sa respecte directivele Uniunii. Un cetatean român – european, cum ar veni – va avea mai putine drepturi decât un francez sau neamt, dar si decât un cetatean provenit din fostele colonii britanice.

PUBLICITATE

Dar, dupa cum spuneam la inceput, nu o sa vedem aceasta problema pe prima pagina a ziarelor sau dezbatuta la televiziuni. Pentru ca presa noastra nationala, ca si clasa politica, are alte prioritati si o alta agenda. Mass media a fost mai interesata sa-l critice sau apere pe Iohannis pentru niste declaratii si sa-i numere like-urile de pe Facebook.

Liderii politici se ocupa de lansari de candidati si se pregatesc de alegerile locale din vara. Marile teme de interes european ale momentului – imigratia musulmana, amenintarea Marii Britanii ca paraseste UE sau politica Turciei de la granita Uniunii – nu sunt dezbatute la noi.

Motivele sunt diverse. Intre acestea faptul ca agenda publica este falsificata zi de zi prin introducerea in dezbatere a unor non-prioritati.

Celebra “Lege a defaimarii” s-a dovedit, in final, a fi o confruntare intre interesele israeliene si cele americane. Românii au urlat unii la altii timp de câteva zile iar scandalul s-a stins brusc dupa ce ambasadorul american a iesit cu declaratii in presa iar cel israelian s-a intâlnit cu liderii Parlamentului. Ati mai auzit ceva de legea asta in ultimele zile?

Ei, bine, peste o saptamâna nu veti mai auzi nimic despre scandalul ANAF – Antene.

loading...

Raspunderea juridica a comentariilor revine in totalitate autorilor. Inainte de a comenta, cititi Standardele comunitatii! Nu vom accepta comentariile rasiste, xenofobe, care indeamna la ura sau care incita la violenta. In cazul in care considerati ca un comentariu deja aprobat ar trebui eliminat, va rugam sa ne instiintati folosind acest formular.

1 COMENTARIU

  1. Conform BREXIT, cică cel mai important pct., prevede o fantă de urg. pt. a limita nr. de imigranţi – ei, poate ne mai trezim cu vreo cota la repartizarea refugiatilor, da’ poate acu’ avem şi “faţă” de Schengen, mai ştii?!…şi n-ar fi vb. de compasiunea faţă de cei izgoniţi: femei, bătrâni, copiii ci de pericolul extremist, de conflict si mai ales de atentatul la cultura, educatia, traditiile şi obiceiurile noastre (conf. ştirilor, un nr. de 5000 jihadisti bântuie prin spaţiul european!!!). Oare chiar trebuie să ne mobilizam o tară-ntreagă cu semnături ca să stopam fenomenul?!
    Şi-apoi, Chamberlain când a fluturat “Domnilor, am adus pacea generaţiei noastre” , în realitate a adus războiul, acordul de la Munchen, dezlegându-i mâinile lui Hitler şi oblig. URSS care nu a fost invitată şi care nu avea nici aliaţi să includă statele baltice ca o măsură necesară (pactul Ribbentrop-Molotov). În fapt şi-n drept, jocul Regatului Unit este de a apăra interesele străvechi şi sfera de influenţă a Casei Regale.
    Istoria se repetă până o să invăţăm să nu ne mai omorâm între noi, în scopul detinerii controlului suprem, ca atingere adusă legii universabil- valabile!
    ANAF- ANTENE: Între aplicarea legii privind recuperarea imobilului în cadrul procedurii de executare silita în mega-dosarul Voiculescu şi legea defăimării ca modalitate de a se estompa libertatea de exprimare a mediei (” închiderea firmei”?!), stă in realitate, ”VOCEA” intereselor de grup ex/interne, iar noi, poporul care ne trezim chiar observăm jocurile de culise!!!

    Mulţumim pentru că vă pasă!

LĂSAȚI UN MESAJ